W series schrapt laatste drie races, Chadwick kampioen

door Tim Koenders
W Series

De laatste drie races van het W series seizoen zullen niet meer worden verreden. Dit komt doordat de klasse problemen heeft met de financiën. Omdat het seizoen niet meer wordt afgemaakt is Jamie Chadwick de kampioen in 2022.

De W series is een autosportklasse waarin alleen vrouwen deel mogen nemen. De bedoeling was om vrouwen makkelijker door te laten stromen in de andere klasses. Met superlicentiepunten en prijzengeld is het groots opgezet. Toch is het misschien nog niet het grote succes als er van tevoren werd gehoopt. In 2022 komt misschien wel het dieptepunt voor de raceklasse. De laatste drie races kunnen niet meer worden verreden door financiële problemen.

In 2023 terug

Er waren eerder al geruchten dat de W series financieel in zwaar weer zouden zitten. Hier wilde niemand echt op ingaan. Op maandagavond is bekend geworden dat de W series het seizoen niet afmaakt door financiële redenen. De geruchten waren dus waar. In het statement dat naar buiten werd gebracht werd benadrukt dat er veel vertrouwen is dat de klasse in 2023 weer gewoon verreden wordt. Doordat het seizoen niet meer wordt uitgereden is Jamie Chadwick voor de derde keer kampioen geworden.

Lees ook: Officieel: Red Bull heeft budgetcap in 2021 overschreden

Lees ook: Williams heeft wat te vieren in Japan

Lees ook: Coureurs walgen van kraan op circuit

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden