Williams heeft wat te vieren in Japan

Nicholas Latifi Japan

De coureurs van Williams zullen met gemengde gevoelens terugkijken op de Grand Prix van Japan. Alexander Albon wist voor de tweede race op rij niet de eindstreep te halen, terwijl zijn teamgenoot Nicholas Latifi voor het eerst punten wist te halen.

Tijdens de kwalificatie wisten beide coureurs zich niet te plaatsen voor Q2. Het leek op voorhand niet een ideaal weekend voor het Britse team, zeker toen Alexander Albon tijdens de openingsronde zijn auto aan de kant moest zetten. Door de puntenfinish van Latifi is hij geklommen naar de twintigste positie in het rijderskampioenschap.

Op het natte circuit in Suzuka werd de Thaise-Brit geraakt waardoor hij zijn weg niet meer kon vervolgen:"Ik werd licht geraakt op een gedeelte waar de radiator zat. Ik verloor de druk en viel daarom uit", zo laat hij weten tegenover F1.com. Het was volgens de Williams onvermijdelijk dat er een incident zou komen. "Het zich was het slechtste wat ik heb ervaren in de Formule 1. Op een gegeven moment volgde ik de witte lijn omdat je niet verder dan vijf meter voor je kon kijken."

In tegenstelling tot Albon kende zijn teamgenoot Nicholas Latifi een betere race. Hoewel hij vanaf achteraan moest starten, wist de Canadees zich door vroeg naar de intermediates te gaan knap naar voren te vechten. "Het was een cruciale beslissing van het team. Door de pitstop kwam ik in vrije lucht terecht op een band die steeds beter werd. Aan het einde van de race waren mijn banden op, maar we hebben punten wat geweldig is voor het team."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Williams Racing (@williamsracing)

 

Lees ook: Opnieuw nulscore voor Alfa Romeo

Lees ook: Rob van Someren en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: De tijdstraf die Verstappen kampioen maakte

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden