W Series in financieel zwaar weer

door Gijs Leuvenink
W Series

De W Series is financieel in erg zwaar weer terecht gekomen. The Telegraph meldt zelfs dat de serie mogelijk dit seizoen al eerder de stekker eruit moet trekken vanwege een tekort.

De W Series is sinds 2019 een klasse waar alleen vrouwelijke coureurs aan deel mogen nemen. Het project werd groots aangekondigd en ook het prijzengeld (500.000 dollar) en de superlicentiepunten die uitgedeeld worden aan de winnares liegen er niet om. Toch lijkt er nu een streep door het kampioenschap te komen.

Financieel zwaar

De klasse moet na Singapore nog naar de Verenigde Staten en Mexico, maar mogelijk worden die laatste twee races niet afgewerkt. Er schijnt nog een rekening van 7,5 miljoen dollar open te staan en de crediteuren willen snel geld zien. Sommige wachten volgens de Britse krant al erg lang op de betalingen.

De keuze om na Singapore te stoppen lijkt logisch. Met een juist resultaat kan Jamie Chadwick alweer haar tweede titel binnen halen tijdens de race op het stratencircuit. Daarmee zijn alle drie de afgewerkte seizoenen een prooi voor de Britse coureur geworden.

Chadwick W series

Onzekerheid

Catherine Bon Muir, de baas van de W Series, is niet ingegaan op de geruchten, maar geeft aan dat de W Series op zoek is naar een financierder. Volgens The Telegraph was een Amerikaans bedrijf dichtbij sponsoring en was er zelfs al getekend, maar na het tekenen viel het toch in het water. Mogelijk was dat het duwtje naar de afgrond van de W Series en stopt het na Singapore.

Lees ook: Hamilton mag neuspiercing om medische reden houden

Lees ook: Verstappen: Concurrentie moet mond houden over budgetcap

Lees ook: AlphaTauri verrast door dubbele Q3-kwalificatie

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden