Yuki Tsunoda baan Singapore

Zowel Pierre Gasly als Yuki Tsunoda is blij verrast met de deelname aan Q3 in de kwalificatie. Gasly had het weekend wat moeite met droge sessies, dus was blij met de natte omstandigheden tijdens de kwalificatie. Tsunoda heeft zich naar eigen zeggen goed aangepast voor zijn eerste ervaringen op dit circuit.

Tsunoda is in de trainingen niet verder gekomen dan een vijftiende plek, Gasly heeft er  eenmaal een negende plek uit kunnen persen. Maar met deze informatie op voorhand, leek de kwalificatie geen pretje te worden. Uiteindelijk is het de coureurs dus alles meegevallen, en starten ze beiden in de punten. Met deze positieve uitslag is Gasly erop gebrand punten te behalen op dit circuit: "We hadden zeker niet verwacht om met beide auto's in de top tien te staan, dus ik ben benieuwd of we morgen ook een onverwacht resultaat kunnen halen. We weten hoe belangrijk de startpositie hier is."

Beter dan verwacht 

Daarbij leek de Fransman tijdens de regenachtige kwalificatie helemaal in zijn element. "Ik moet zeggen dat ik geniet van deze omstandigheden. Het was een goede kwalificatie", vertelt hij aan F1.com. Wel laat hij weten dat de huidige omstandigheden het ook extra lastig maken, je moet als coureur dan ook erg alert blijven: "Het was echt heel leuk. Maar ook lastig. In deze omstandigheden en met zulke snelheden, 300 kilometer per uur. Je weet niet hoe nat of droog het is, waar je moet remmen. Je moet veel gebruik maken van je instinct en het gevoel in de auto."

Pierre Gasly na kwalificatie Singapore

Foto: Red Bull Content Pool - Peter Fox / Getty Images

De Franse coureur hoopt dat er tijdens de race nog wat regen valt. Dit blijkt namelijk huidig weekend de conditie waarin hij het beste presteert: "Met droog weer hebben we het hier lastig, maar in vochtig en nat weer hebben we een goede pace. Dus we hopen op deze omstandigheden. Vanaf onze startpositie zijn punten zeker het doel."

Q3 bij debuut Singapore

Ook Tsunoda had zelf geen verschijning in Q3 verwacht. Omdat er sinds 2019 niet meer over de straten van Singapore is geracet, maakte de Japanner vrijdag hier zijn eerste kilometers. En met daarbij de wisselende omstandigheden in de kwalificatie, vindt hij dat hij goed heeft gepresteerd: "Het was lastig, vooral omdat het mijn eerste keer in Singapore is. Maar ik denk dat ik me gedurende de sessie goed heb aangepast. Ik ben blij met de prestatie die ik heb neergezet." Vooral gezien zijn eerdere prestaties dit weekend, leek een top tien kwalificatie er niet in te zitten. Dat maakt deze zaterdag extra mooi. "In verhouding tot de prestaties in de derde vrije training hebben we goed gepresteerd. We zijn goed teruggekomen. Maar we moeten morgen afwachten", aldus Tsunoda.

Lees ook: Max Verstappen enorm gefrustreerd door te weinig brandstof

Lees ook: Esteban Ocon: Auto trok naar rechts en voelde losgekoppeld

Lees ook: Hero or Zero: VT3 en kwalificatie GP Singapore

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden