Hamilton mag neuspiercing om medische reden houden

door Gijs Leuvenink
Lewis Hamilton Singapore 2022

Lewis Hamilton heeft in Singapore zijn neuspiercing weer in, ondanks een verbod op juwelen van de FIA. Volgens de Brit is dat om medische reden goedgekeurd.

"Ik ben hier niet om een statement te maken, maar ik heb de neuspiercing al jaren", sprak Hamilton tegen de verzamelde pers. "Het was als het ware bijna ingesoldeerd in mijn neus. Met de hele commotie aan het begin van het jaar hebben we geprobeerd om het los te krijgen en daar kreeg ik enkele races voor. Hij kwam er uiteindelijk uit, maar medisch gezien was het niet verantwoord om hem uit te laten."

Blaren

Volgens Hamilton ging het gaatje daarna infecteren. "Het werd een enorme bloedblaar. Eerst was het een kleine infectie, maar het werd steeds erger. Ik had ook een enorm pijnlijke neus", sprak Hamilton, die dit ook aan de stewards heeft medegedeeld. "Toen ik hem weer in deed verdween de infectie. Daarom hebben de doktoren gevraagd om hem in te houden."

Lewis Hamilton / Mercedes
Foto: Mercedes AMG F1 (Jiri Krenek)

Veiligheid

Hoewel Lewis Hamilton van mening is dat de veiligheid voorop moet staan, vindt de Brit het verbod onzin. "Ik heb alles uitgedaan, behalve dit. De reden is dat het metaal warm kan worden. Ik heb het ook al met Leclerc erover gehad, ik vind het onzin. De gordelpunten zijn van metaal, het bevestigingspunt onder de helm ook. Zelfs de kabeltjes in de auto zijn van metaal. Dit is wat onzinnig naar mijn mening."

Lees ook: Verstappen: Concurrentie moet mond houden over budgetcap

Lees ook: AlphaTauri verrast door dubbele Q3-kwalificatie

Lees ook: Max Verstappen enorm gefrustreerd door te weinig brandstof

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden