Beitske Visser wint spannende W series race in Singapore

BeitskeVisser

Beitske Visser wint de W series race in Singapore. De Nederlander startte vanaf de tweede plek, maar wist bij de start gelijk Martha Garcia in te halen. Het podium wordt compleet gemaakt door Alice Powell en Martha Garcia. De leider in het kampioenschap, Jamie Chadwick, is uitgevallen. 

Voor het eerst in de geschiedenis van de W series werd er geracet in Azië. Om precies te zijn op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. De race verliep relatief rustig en Beitske Visser weet hem te winnen, na te starten vanaf de tweede plek. Alice Powell, die het Visser nog lastig maakte, wordt tweede en Martha Garcia derde. De andere Nederlander in de W series, Emely de Heus, wordt dertiende. 

Spannend slot

Nadat Beitske Visser bij de start de leiding wist te veroveren van Martha Garcia, leek het een makkelijke race te worden. Garcia was geen bedreiging, want die kreeg het lastig met Alice Powell. Dat gaf voor Visser een kleine adempauze, maar al snel kwam Powell dichterbij. Het leek er telkens op dat Powell op het punt stond om Visser in te halen, maar iedere keer lukte het toch om voor Powell te blijven. Uiteindelijk gooide een safety car vlak voor het einde roet in het eten voor Powell, ze kon hierdoor Visser niet meer inhalen. Zo weet Visser net aan te winnen tijdens de spannende race. 

Drama voor Chadwick

Jamie Chadwick had in theorie kampioen van de W series kunnen worden, dit zou dan de derde titel voor de Brit worden. Maar door een late remactie wist ze niet de finish te halen. Chadwick probeerde al een hele tijd Jessica Hawkins in te halen, maar ze stond ook onder druk van Abbi Pulling. Chadwick kreeg de kans om Hawkins in te halen, maar vergooide dat. Ze remde te laat, schoot over de curb zo de boarding in. Dit zorgde voor de enige safety car tijdens de race. Met deze actie heeft ze kostbare punten weggegooid, want ze lag op dat moment zesde. Chadwick heeft nog drie races om kampioen te worden.

Lees ook: W Series in financieel zwaar weer

Lees ook: Hamilton mag neuspiercing om medische reden houden

Lees ook: Verstappen: Concurrentie moet mond houden over budgetcap

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden