Officieel: Red Bull heeft budgetcap in 2021 overschreden

door Tim Koenders
Red Bull Max Verstappen Italië race

Het is officieel, Red Bull heeft in 2021 te veel geld uitgegeven. Dat bracht de FIA op de maandag na de Grand Prix van Japan naar buiten. Wat de gevolgen gaan zijn is nog niet bekend, wel is duidelijk dat het gaat om een lichte overtreding.

Alweer even geleden klonken er ineens geluiden dat Red Bull en Aston Martin zich niet aan de budgetcap zouden hebben gehouden. Het bleef bij geruchten en de FIA liet al snel weten dat die informatie nog steeds onderzocht werd. Op de woensdag voor de Grand Prix van Japan zouden we te horen krijgen in hoeverre die geruchten klopten. Na lang wachten kwam het nieuws naar buiten dat het die dag niet bekend werd gemaakt. De uitspraak rondom het eventueel overschrijden van de budgetcap werd verplaatst naar de maandag na de Grand Prix van Japan.

Max Verstappen Suzuka

Waar rook is is vuur en dat is ook deze keer het geval. Red Bull Racing heeft zich in 2021 niet gehouden aan de budgetcap. Enorm veel meer geld hebben ze ook niet uitgegeven, er is sprake van een lichte overtreding. Wat de gevolgen gaan zijn is nog even afwachten, daar is nog niets over bevestigd. De verwachting is dat het zal gaan om een geldboete.

Ook Aston Martin

Red Bull is niet het enige team dat zich niet volledig aan de budgetcap heeft gehouden. Ook bij het team van Aston Martin is het niet helemaal goed gegaan. Zij hebben niet te veel geld uitgegeven maar daar is er iets mis gegaan in de procedure. Ook zij zullen wellicht een geldboete krijgen.

Lees ook: Race Gemist F1-Japan: commentaar Olav en Jack

Lees ook: Williams heeft wat te vieren in Japan

Lees ook: Coureurs walgen van kraan op circuit

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden