F1 aan Tafel over dummy van Leclerc en pole position Pérez

3639737

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, praten de tafelgasten over de geweldige dummy van Charles Leclerc om de leiding van polesitter Sergio Pérez over te nemen. Mediareporter bij Grand Prix Radio Jack Plooij zegt dat hij ervan genoten heeft. 

"Ik vind dat zo gaaf dat die mensen gewoon zeggen: ja we gaan naar buiten. En dan trekken ze een lange neus naar de anderen," zegt Plooij in de aflevering. "Ik vind het echt geweldig en dit zien we niet zo vaak hé." Commentator Olav Mol beaamt dat. Hij zegt dat het naar buiten lopen van de pitcrew de enige soort dummy is geweest die we kennen en hebben gezien in de afgelopen jaren. Hij denkt dat de boordradio van Leclerc dat hij een pitstop moest maken voor een undercut gewoon gepland is geweest: "En dan kijken of ze erin tuimelen."

Dat het team van Red Bull erin trapte was duidelijk. Pérez kwam namelijk de pitstraat binnen terwijl Leclerc ervoorbij reed. Omdat de Mexicaanse coureur voor de Monegask reed, moest Pérez de beslissing nemen. Daarnaast had Leclerc veel geluk dat de virtual safety car naar buiten kwam waardoor hij een goede pitstop kon maken. Mol is ervan overtuigd dat Pérez daar in kwestie zijn wedstrijd heeft verloren. Ook omdat hij daarna niet meer de mentaliteit had om zich terug te vechten naar voren.

Pole position Pérez

Het raceweekend begon wel goed voor de Mexicaan. Hij pakte op de zaterdag pole position. Zijn eerste uit zijn carrière. Teambaas Frans Verschuur zegt dat het een wake up call moest zijn voor Max Verstappen. Hij vindt nog steeds dat de Nederlander een minder sterke start van het seizoen heeft. Hij snapt wel dat je niet altijd op het toppunt kan rijden en dus denkt hij dat die goede kwalificatierondes van Verstappen er aankomen. 

Mol zegt dat de situatie van de zaterdag precies het scenario is waarvoor Pérez bij het team van Red Bull is gehaald. Als Verstappen een minder goede dag heeft en dus minder goed rijdt, kan Pérez als teamgenoot voor hem staan en helpen. "Ik vind dat echt wel positief, want je weet ook zeker dat een man als Max weer scherp gaat staan en denkt: ik ga toch wel even laten zien hoe de pikorde is, de volgende keer in Australië," aldus Mol. 

Lees ook: Christian Horner: DRS-zones moeten gewijzigd worden

Lees ook: Toto Wolff: Lesje nederigheid door pijnlijk slechte vorm

Lees ook: Helmut Marko: Max Verstappen al het geld waard

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden