Olav Mol: Max gevoelsrijder, Charles een slimmere rijder

10-saturday-monza

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, praten de tafelgasten over het spannende gevecht op de baan tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Het valt commentator Olav Mol op dat er een duidelijk verschil zit tussen de twee coureurs: "Max rijdt meer op gevoel terwijl Charles op de baan misschien wat meer vooruit denkt." 

Mol zegt daarom dat Verstappen een gevoelsrijder is terwijl Leclerc een slimmere rijder op de baan is. Hij denkt wel dat dat later in het seizoen tegen de Monegask kan werken, omdat een coureur dan alles wat hij nodig heeft om te winnen laat afhangen van tactiek. Verstappen weet uiteindelijk hoe Leclerc zijn rondes maakt en welke technieken hij toepast waardoor hij later kan toeslaan. Hetzelfde gebeurde in Saoedi-Arabië.

DRS en respect

Het gevecht tussen Leclerc en Verstappen werd gekenmerkt door de DRS-zones. Beide coureurs probeerden zo laat mogelijk te remmen voor de bocht om zo de DRS van de ander te krijgen. Het was uiteindelijk Verstappen die aan het langste eind trok, maar hij moest er wel hard voor knokken. Teambaas Frans Verschuur zegt dat Verstappen zich in Bahrein ook al vergiste in het DRS-gevecht. 

Mol vergelijkt de strijd op de baan met kart races: "Die twee gingen echt met hun auto's om alsof ze weer aan het karten waren. En ze hebben elkaar niet één keer geraakt en dat is heel belangrijk. Er is gewoon zeer veel respect tussen die twee." De commentator denkt dan ook wel dat het respect er het rest van het seizoen zal blijven. "Ze kennen elkaar vanuit de karts en wat dat betreft liggen die twee elkaar ook wel echt goed," aldus Mol. 

Lees ook: Christian Horner: DRS-zones moeten gewijzigd worden

Lees ook: Toto Wolff: Lesje nederigheid door pijnlijk slechte vorm

Lees ook: Helmut Marko: Max Verstappen al het geld waard

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen