Jenson Button: Norris kan spijt krijgen van meerjarige Mclaren-deal

31 mrt 2022 door Gijs Leuvenink
3639737

Voormalig F1-wereldkampioen Jenson Button denkt dat Lando Norris spijt kan krijgen van zijn meerjarige contract bij McLaren. Dat vertelde de Brit bij SkySports.

Button denkt dat zijn landgenoot Norris te snel voor een langjarige deal bij McLaren is gegaan. "Het verbaasde mij dat Norris een deal tot en met 2025 tekende. Norris is nog maar aan het begin van zijn carrière en om jezelf dan voor zolang vast te leggen bij een team is verbazingwekkend."

Slechte start

Button heeft de vrees voor een teleurgestelde Norris nadat McLaren een slechte seizoensstart heeft. "Het kan nu hard aankomen bij hem. Als ze over vijf jaar nog geen stap hebben gezet, dan zal het wel teleurstellend voor hem worden. Wat hij nu nog kan doen is teruggaan naar het team om de problemen die nu spelen proberen op te lossen."

Lando Norris in actie 2022

Vertrouwen

Jenson Button ziet echter wel dat McLaren mogelijkheden heeft om de top weer te bestormen. De Brit weet uit eigen ervaring wat het team uit Woking in huis heeft. "McLaren heeft een grote staat van dienst. Ze hebben meerdere kampioenschappen behaald en de mensen die daar werken zijn erg capabel. Als het team bij elkaar blijft en de wagen kan laten doorontwikkelen, dan kan het goedkomen."

Lees ook: Toto Wolff: We komen over het geheel tekort

Lees ook: MotoGP-chicane Red Bull Ring af

Lees ook: Olav Mol: Max gevoelsrijder, Charles een slimmere rijder

 

31 mrt 2022 door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen