MotoGP-chicane Red Bull Ring af

door Coert Gillissen
alonso sprint imola

De nieuwe chicane voor de MotoGP op de Red Bull Ring is opgeleverd, meldt het circuit op de eigen site. MotoGP-rijders hadden kritiek op het circuit vanwege de bloedsnelle rechte stukken, waarna besloten werd om een chicane tussen bocht 1 en 3 te bouwen. 

In 2020 vond er tijdens de MotoGP-race op het circuit in Spielberg een enorme crash plaats. Twee motoren reden tegen elkaar aan, waarna ze gekatapulteerd werden naar bocht 3. Valentino Rossi en Maverick Viñales werden letterlijk op een haar na niet geraakt. Hierna eisten de coureurs een veiligere baan. Door middel van de chicane wordt de topsnelheid op het rechte stuk tussen bocht 1 en 3 verlaagd, waardoor de coureurs niet meer met een hoge snelheid naar bocht 3 razen.

Red_Bull_Ring_Schikane_2022_III_Red_Bull_Ring1

 

F1 blijft 'oude' layout gebruiken

Voor de Formule 1 verandert er niks. Tijdens de race op 10 juli gebruiken Verstappen en co gewoon de oude layout. De chicane is voornamelijk gebouwd voor motorraces, dus ook andere autosport zal waarschijnlijk gebruik blijven maken van de klassieke baan. In november 2021 werd begonnen met de bouw. Het circuit heeft daar een mooie timelapse van gemaakt: 

 

Lees ook: GP van Miami krijgt eerste F1-teambazenparade

Lees ook: F1 Aan Tafel over dummy van Leclerc en pole position Pérez

Lees ook: Toto Wolff: "Lesje nederigheid door pijnlijk slechte vorm"

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden