Stefano Domenicali bevestigt starttijd GP Las Vegas

door Coert Gillissen
3639737

F1-baas Stefano Domenicali heeft bevestigd dat de Grand Prix van Las Vegas start op zaterdagavond 22:00 uur. Domenicali noemt dit de "perfecte starttijd", omdat zowel het Amerikaanse als Europese publiek kan inschakelen.

Dinsdagavond kondigde F1 aan dat vanaf 2023 Las Vegas een Grand Prix zal hosten. Voor het eerst sinds de Zuid-Afrikaanse GP in 1985 zal de race op een zaterdag plaatsvinden. De starttijd van 10 uur in de avond moet ervoor zorgen dat zowel het Amerikaanse als Europese publiek inschakelt: "Formule 1 moet niet statisch zijn. Om een race om 15:00u s'middags te hebben, zou een grote fout zijn. Daarom zijn we flexibel, we laten zien dat we de beste show kunnen geven op het juiste moment", zegt Domenicali. Europese fans moeten wel hun wekker zetten: In Nederland start de race op zondagochtend 7 uur. 

Laatste starttijd 

Saoedi-Arabië en Singapore hebben op het moment de laatste starttijd. De races daar starten om 20:00 uur. De GP van Las Vegas gaat hier dus overheen. Greg Maffei, CEO van Liberty Media, denkt dat de race in Las Vegas tot tevredenheid stemt bij Amerikaanse tieners die de sport volgen: "Nu moeten ze vroeg wakker worden op zaterdag- en zondagochtend om de kwalificaties en races te zien. Ze hoeven nu dus niet meer de klagen dat de races in Europa te vroeg starten." De GP van Las Vegas wordt de derde race in de Verenigde Staten, en moet ergens in november gaan plaatsvinden. Er ligt een deal van drie jaar, maar Domenicali heeft gezegd dat hij hoopt dat de race langer op de kalender zal staan.

Lees ook: Formule 1 volgend jaar naar Las Vegas, race op zaterdagavond

Lees ook: Fernando Alonso: "Ga nog maximaal drie jaar door"

Lees ook: Olav Mol: "Max gevoelsrijder, Charles een slimmere rijder"

 

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen