Formule 1 volgend jaar naar Las Vegas, race op zaterdagavond

Header liveblog 1 Bahrein

De Formule 1 heeft vanaf 2023 een race in Las Vegas. Het hing al een tijdje in de lucht, maar de race zal in november verreden worden op zaterdagavond Amerikaanse tijd. 

De Formule 1 sprak al langere tijd met de gokstad over een race en nu is dan eindelijk de kogel door de kerk. De komst van Las Vegas betekent dan ook dat vanaf volgend jaar de Formule 1 drie races heeft in de Verenigde Staten. In mei de Grand Prix van Miami, in oktober de Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas in Austin en in november, vermoedelijk na Thanksgiving, reist de Formule 1 af naar Las Vegas. 

Lang circuit

Het circuit telt 14 bochten en is 6,12 kilometer lang, waarmee het na Spa-Francorchamps, als die dan nog op de kalender staat, het langste circuit van de kalender is. De topsnelheid zal tegen de 342 kilometer per uur liggen. En belangrijk: de race wordt op zaterdagavond gehouden in de Verenigde Staten. Dit betekent dus dat de race zondagochtend vroeg te zien is in Nederland. 

Terugkeer

De Formule 1 was al eerder te gast in Las Vegas. In 1981 en 1982 was de sport ook al te gast in de gokstad en reden ze op Caesars Palace, een circuit op een parkeerplaats. Die race verdween na twee jaar. 

Lees ook: Vasseur: F1 mist consistente stewards

Lees ook: MotoGP-chicane Red Bull Ring af

Lees ook: Toto Wolff: We komen over het geheel tekort

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden