Vasseur: F1 mist consistente commissarissen

Header liveblog 1 Bahrein

Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur vindt dat er te weinig eenduidigheid zit in de beslissingen van de stewards. Dat vertelde de Fransman tegenover Motorsport.com.

Vasseur is tot deze mening gekomen na de vijf seconden straf die zijn pupil Guanyu Zhou kreeg na het inhalen van Alexander Albon. "Ik ben het absoluut niet eens met de beslissing van de stewards om Zhou hier een straf voor te geven. Hij passeerde Albon al ruim voor het rempunt en ging daarna rechtdoor. Hij vertraagde daarna om te voorkomen dat hij voordeel had."

Commissarissen

Vasseur baalt enorm van de straf voor Zhou, met name omdat de regels volgens hem niet consequent toegepast werden. "De stewards moeten consequent zijn, dat was hier niet het geval. Daar gaan we hen dan ook aan herinneren. Het was niet alsof Zhou rechtdoor ging tijdens het inhalen, maar hij was Albon allang voorbij. "

Frederic Vasseur / Alfa Romeo / 2021
Foto: Xavi Bonilla / DPPI

Teruggeven

De Alfa-teambaas heeft tijdens de race zelf nog instructies gegeven aan zijn Chinese pupil gewoon door te rijden en de plek niet terug te geven. "Zhou vroeg ons wat hij moest doen. We hebben toen de herhaling bekeken. Wij zagen dat hij hem passeerde en ging daarna rechtdoor. We hebben daarom gezegd dat hij zijn positie te houden." 

Goede race

Guanyu Zhou heeft desondanks volgens Vasseur een goede race afgewerkt. "We hadden een fout gemaakt tijdens de pitstop, waardoor Zhou een drive through moest indienen. Ondanks deze puinhoop wist hij zich goed te herstellen en finishte als elfde. Dat was niet eens gek ver van Hamilton weg. Het tempo van beide coureurs stemde me erg tevreden."

Lees ook: Toto Wolff: We komen over het geheel tekort

Lees ook: MotoGP-chicane Red Bull Ring af

Lees ook: Olav Mol: Max gevoelsrijder, Charles een slimmere rijder

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden