Fernando Alonso: Ga nog maximaal drie jaar door

31 mrt 2022 door Gijs Leuvenink
3639737

Alpine-coureur Fernando Alonso heeft aangegeven dat er nog maximaal drie jaar van zijn racekunsten genoten kan worden. Dat vertelde de Spanjaard aan DAZN.

Alonso ziet dat hij de Formule 1 nog genoeg te bieden heeft. "Momenteel heb ik nog erg veel plezier in de Formule 1. Ik hou van het racen en ook van alles wat naast de baan afspeelt. Formule 1 is meer dan wat er op de baan te zien is, ook daarbuiten is er een hele wereld die ik ook leuk vind. Het is wel eindig. Ik denk dat ik nog twee of drie jaar mee ga rijden."

Oudste coureur

Na het vertrek van Kimi Räikkönen is Fernando Alonso met 40 jaar de oudste coureur op de grid. Alonso is echter niet bang dat zijn leeftijd hem hindert om serieus mee te doen. "Ik heb nooit gevoeld dat mijn leeftijd mij hindert in het racen. Sterker nog, ik denk dat het me sterker maakt. Ik heb meer ervaring en ik heb meer kennis. Dat kan ik meenemen naar de races."

fernando alonso alpine 2022

Start seizoen

Alonso keek ook terug op de eerste twee races van het seizoen. De tweevoudig wereldkampioen ging in Bahrein met tweetal punten weg, maar in Saoedi-Arabië begaf zijn Alpine het. De Spanjaard vindt het nog te vroeg om te oordelen hoe de vlag er voor hangt bij de Franse renstal. "We moeten vier, vijf races afwachten voordat we kunnen oordelen hoe ervoor staat. Wel weten we dat er genoeg te doen is bij ons. We moeten onze mentaliteit veranderen. We dachten als een middenveldteam, nu moeten we als een topteam gaan denken."

Toekomst

Ondanks de wisselende start ziet Alonso genoeg potentieel in het team. "We hebben het talent aan boord, we hebben een goede ontwikkeling en de organisatie staat. Het is een kwestie van tijd voordat we serieus mee gaan doen. We weten niet hoe lang dat duurt, het kan twee, drie, vijf, zeven jaar duren. Ik hoop dat we het zo snel mogelijk voor elkaar krijgen om mee te doen voor de prijzen."

Lees ook: Toto Wolff: We komen over het geheel tekort

Lees ook: MotoGP-chicane Red Bull Ring af

Lees ook: Olav Mol: Max gevoelsrijder, Charles een slimmere rijder

 

31 mrt 2022 door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen