Sebastian Vettel fit voor Grand Prix van Australië

alonso sprint imola

Sebastian Vettel is weer beter en gaat dus racen in de Grand Prix van Australië. Dat maakt het team donderdagochtend bekend. De Aston Martin-coureur testte positief op het coronavirus en miste daardoor de eerste twee races van het seizoen.

Vettel is weer helemaal hersteld en zal terugkeren naar het veld in Australië. Nico Hülkenberg was zijn vervanger voor de Grand Prix van Bahrein en Saoedi-Arabië. Het was voor Hülkenberg de derde terugkeer naar de Formule 1, nadat hij eerder voor de positief geteste Lance Stroll en Sergio Pérez bij het toenmalige Racing Point inviel. 

Eerste race sinds positieve test

Vettel miste de afgelopen race op het Jeddah International Circuit nadat hij geen negatieve test kon afgeven. Daardoor bleef hij in isolatie in Bahrein terwijl de rest van de Formule 1 afreiste naar Saoedi-Arabië. Vettel rijdt dus zijn allereerste race van het seizoen in Australië. 

Aston Martin kent slechte start van het seizoen. Naast Williams heeft het team nog geen punten behaald in de afgelopen races. Het beste resultaat van het team hebben ze gehaald is de twaalfde plaats voor Lance Stroll in Bahrein en de twaalfde plaats voor Nico Hülkenberg in Saoedi-Arabië. Het is afwachten op de terugkeer van Vettel naar het team en hoe hij in de Aston Martin gaat eindigen bij de Grand Prix van Australië.

Lees ook: Larry Ten Voorde blijft actief in Porsche Supercup en Carrera Cup Duitsland

Lees ook: Formule 1 volgend jaar naar Las Vegas, race op zaterdagavond

Lees ook: Vasseur: F1 mist consistente stewards

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen