Duur geintje: Zoveel kost de klapper van Schumacher

door Patrick Wuite
3639737

Het team van Haas heeft een torenhoge rekening na de zware crash van Mick Schumacher in de kwalificatie van de Grand Prix van Saoedi-Arabie. Kostenpost: tussen de 500.000 en 1.000.000 euro. 

Schumacher was bezig met een snelle ronde in Q2 toen hij de controle verloor over zijn Haas in bocht 12. Met ongeveer 230 kilometer knalde hij in de muur en stuiterde hij weer terug de baan op en raakte hij de muur aan de overzijde van het circuit. De Haas-coureur moest uiteraard naar het medisch centrum en naar het ziekenhuis voor checks, maar gelukkig bleef hij ongedeerd. Dat kon niet gezegd worden van de auto. De auto was dusdanig zwaar beschadigd dat Haas besloot Schumacher uit te schrijven voor de race. 

Schade

Alleen de survival cell en de power unit hebben de klap overleefd. Al het andere is volledig aan gort, zo vertelt teambaas Günther Steiner aan Motorsport.com. "De volledige ophanging is eraan, met uitzondering van linksvoor. De rest is gewoon koolstofpoeder geworden. Bodywork is compleet aan gort, radiateuren zijn weg", liet de Italiaan weten. Kostenplaatje? Tussen de 500.000 en 1.000.000 euro. 

Schumacher crash Saudi-Arabia

Budgetcap

Deze crash is dan ook niet echt handig met het oog op de budgetcap, die sinds vorig jaar geldt in de Formule 1. De teams mogen dit jaar in totaal 140 miljoen euro uitgeven. Eén zware crash kan in dat opzicht dan nog wel. Echter, als Schumacher en Magnussen vaker de auto compleet afschrijven, kan dat een probleem gaan worden voor Haas.

Lees ook: Sebastian Vettel weer fit voor Grand Prix van Australië

Lees ook: F1 aan Tafel over pay drivers: Latifi eruit, Stroll beter

Lees ook: Formule 1 volgend jaar naar Las Vegas, race op zaterdag

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden