F1 aan Tafel over pay drivers: Latifi eruit, Stroll beter

3639737

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, praten de tafelgasten over de opmerkelijke crash van Nicholas Latifi. De tafelgasten zijn het erover eens dat de Canadese coureur zijn tijd in de Formule 1 niet heeft waar gemaakt.

Teambaas Frans Verschuur zegt dat het duidelijk is dat de crash een rijdersfout is. Hij begrijpt dat de Williams-auto moeilijk bestuurbaar is, anders kan hij niet geloven dat zulke fouten gemaakt worden. Omdat de auto zo onbestuurbaar is reageert het verkeerd op de coureur. Op een circuit zoals het Jeddah International Circuit is een muur dan heel dichtbij. 

Commentator Olav Mol denkt daar anders over. Hij is het er niet mee eens dat het aan de combinatie auto/coureur ligt. Mol vindt dat het puur aan Latifi ligt, ook omdat het zijn tweede crash is geweest in het raceweekend. Ook zijn reacties na de race liggen de commentator niet. "Hij loopt gewoon te zeggen: nou ik heb geen idee wat er gebeurde. Daarom zit je achter het stuur, zodat je wel weet wat er gebeurde en dat je het ook oplost", zegt Mol. Hij vindt dat het langzamerhand pijnlijk duidelijk wordt dat Latifi niet de beste coureur in het veld is en vraagt zich daarom ook af hoeveel geld zijn ouders precies in het team steken waardoor hij bij het team blijft.

Pay drivers

Latifi maakte zijn intrede in de sport in 2020, maar heeft nog niet veel potten kunnen breken. Zijn beste resultaat was zijn zevende plek in Hongarije in 2021 toen Valtteri Bottas en Lance Stroll het halve veld eruit reden. Mol zegt dat Latifi ook in de Formule 2 al geen hoogvlieger is geweest en alleen bij Williams rijdt vanwege zijn moeders geld. 

Mediareporter Jack Plooij vraagt zich daarom af of Lance Stroll de enige uitzondering is op de pay drivers van de afgelopen tijd. Nikita Mazepin behoorde tot hetzelfde rijtje en kon het ook niet waar maken. Verschuur vindt dat Stroll wel een beetje een uitzondering is omdat hij af en toe wel een keer heeft laten zien dat hij goed kan rijden. Plooij trekt dat in twijfel na het zien van de botsing van Stroll met Alexander Albon. "Ja, maar het is ook een worst van een auto hé, die Aston Martin", aldus een verdedigende Verschuur.

Lees ook: Williams: Veel geleerd van GP Saoedi-Arabië

Lees ook: Albon en Latifi crashen uit GP Saoedi-Arabië

Lees ook: Christian Horner: DRS-zones moeten gewijzigd worden

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen