Nico Hülkenberg: Vettel begint in Melbourne met achterstand

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Nico Hülkenberg verwacht dat Sebastian Vettel het nog zwaar gaat krijgen in de Aston Martin-wagen. De viervoudig wereldkampioen is sinds de start van het seizoen in Bahrein nog niet in actie gekomen vanwege een positieve coronatest. Het seizoen van de Duitse coureur zal dus in Melbourne eindelijk van start gaan.

Vettel is 'fit' verklaard en inmiddels ook meerdere keren negatief getest. Tijdens de Grand Prix van Australië zal hij dan ook weer plaatsnemen in de AMR22. Hülkenberg heeft tijdens de afwezigheid van Vettel de honneurs waargenomen en eindigde in Bahrein als zeventiende en kwam in Jeddah als twaalfde over de finishlijn.

Hulkenberg, Norris Bahrein

Getalenteerd

Hülkenberg verwacht dat Vettel nog wat in te halen heeft, zo vertelt hij tegen Motorsportweek.com: "Het is duidelijk dat hij die twee races mist, dus hij zal een beetje op achterstand beginnen." Vettel heeft echter wel de testdagen volgebracht en heeft gelukkig wel een gevoel met de wagen kunnen opbouwen. Toch mist hij de ervaring zoals het in een race-situatie is. De 'Hulk' gaat er wel vanuit dat Vettel de wagen snel zal begrijpen. "Iedereen weet dat hij erg getalenteerd is. Ik denk dat hij in staat is om zijn achterstand in te halen, maar hij heeft zeker nog wat werk te doen en hij moet nog wat dieper graven om het goed te maken", zegt Hülkenberg.

Lees ook: Andreas Seidl legt vinger op zere plek: Niet genoeg grip

Lees ook: Button: Norris kan spijt krijgen van meerjarige Mclaren-deal

Lees ook: MotoGP-chicane Red Bull Ring af

 

 

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden