Helmut Marko: Auto moet lichter worden

door Steffie van Hamersveld
3639737

Er moet nog ongeveer tien kilo gewicht van de RB18 af. Dat zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko. Volgens de Oostenrijker kan zijn team anders niet het hele seizoen vooraan mee blijven doen.

Door de nieuwe reglementen vanaf seizoen 2022 is minimumgewicht van de Formule 1-auto’s verhoogd. Echter blijken veel auto’s ruim boven het minimumgewicht te zitten. Zo ook de Red Bull-bolide van Max Verstappen en Sergio Pérez. Volgens Marko is de tien kilo die hun auto nu te zwaar is, verantwoordelijk voor een tijdverlies van zo’n drieënhalf tot vier tienden.

RB18 saoedie arabie 2022
Photo: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Goede balans

Er zijn updates nodig die de auto lichter moeten maken. “Door het budgetplafond is dit wel een stuk lastiger geworden. We moeten de juiste keuzes maken, waarbij we de goede balans houden tussen progressie, gewichtsverlies en betrouwbaarheid”, zegt Marko in een interview met het Duitse Formel 1. Volgens de Red Bull-adviseur hebben de meeste teams voor robuuste onderdelen gekozen. Met het oog op het budgetplafond is het belangrijk dat de onderdelen lang mee kunnen gaan.

Updates Imola

Van 22 tot 24 april zal het eerste Europese raceweekend verreden worden in Imola. De Oostenrijkse renstal kondigde eerder al aan een groot pakket aan updates mee te nemen naar Imola en de verwachting is dat de andere teams dit ook doen. Volgens Marko kan dan opnieuw de balans opgemaakt worden welke teams er het beste voor staan. "Maar uiteraard zal heel 2022 in het teken blijven staan van door ontwikkelen", sluit Marko af.

Lees ook: Hamilton uitgenodigd op gesprek bij Saoedi-Arabische overheid

Lees ook: Marc Gene: Charles Leclerc is klaar om wereldkampioen te worden in 2022

Lees ook: Nico Hülkenberg: Vettel begint in Melbourne met achterstand

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden