Hamilton uitgenodigd op gesprek bij Saoedi-Arabische overheid

door Zus Veldkamp
3639737

De overheid van Saoedi-Arabië heeft Lewis Hamilton uitgenodigd om op gesprek te komen. De minister van sport, Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal, wil het hebben over de mensenrechten, misstanden en de bedenkingen van Hamilton over het land. 

De Grand Prix van Saoedi-Arabië verliep niet zonder problemen. Op de vrijdag van het raceweekend vond er een raketaanval plaats nog geen 20 kilometer van het circuit vandaan. Dit resulteerde in een overleg met de coureurs van meer dan 4 uur. Al vanaf het moment dat er bekend werd dat er daar geracet zou worden maakte veel mensen zich zorgen over de veiligheid, de schending van mensenrechten en het omgaan met minderheden. 

Uitlatingen Hamilton

Hamilton liet zich al uit over de Grand Prix in december, toen er voor het eerst geracet werd. "Voel ik me hier comfortabel? Dat zou ik niet zeggen, nee. Het is niet mijn keuze om hier te racen", liet hij weten tegenover Motorsport.com. Ook tijdens de race dit jaar sprak hij zich uit. "Mijn mening over Saoedi-Arabië is niet veranderd. Ik weet niet wat ik moet zeggen, sommige verhalen zijn echt onvoorstelbaar", aldus de Brit. Tijdens de eerste race in het land droeg Hamilton een regenbooghelm als statement. 

Bottas Hamilton - Saudie Arabie
Foto: Mercedes AMG F1 / LAT Images

"Praat er met mij over"

Ook de minister van sport heeft de uitspraken gehoord van Hamilton. Hij wil graag met de Britse coureur in gesprek. "Ik wil een open discussie met F1 en de FIA en heb daarom ook met coureurs gesproken, ook met Lewis persoonlijk. Ik heb hem gezegd praat er met mij over, aangezien hij vorig jaar aangaf er met niemand er over te kunnen praten", vertelt Abdulaziz. Hij zegt ook dat er veel verhalen vertelt worden over Saoedi-Arabië, maar dat de details niet bekend zijn. "Ik heb hem verteld dat we kunnen bespreken waar we momenteel staan en waar hij mee zit. Je leest veel over Saoedi-Arabië, maar weet niet wat de details zijn." Hij laat ook weten vorig jaar gesprekken te hebben gevoerd met Sebastian Vettel, die zich ook zorgde maakte over de mensenrechten in het land. 

 

Lees ook: Marc Gene: Charles Leclerc is klaar om wereldkampioen te worden in 2022

Lees ook: Bent Viscaal stapt over naar ELMS: Nieuwe uitdaging

Lees ook: Nico Hülkenberg: Vettel begint in Melbourne met achterstand

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden