Bent Viscaal stapt over naar ELMS: Nieuwe uitdaging

door Olav van Boxtel
Header liveblog 1 Bahrein

Bent Viscaal gaat in de ELMS-klasse voor de podiumplekken strijden met zijn nieuwe team Algarve Pro Racing. Nu stapt hij in de LMP2-bolide, wat toch weer een stap in de positieve richting voor hem is. Tegenover Grand Prix Radio laat Viscaal weten erg veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging.

Bent Viscaal reed eerder in de Formule 2, maar kon geen nieuw contract bemachtigen. De overstap naar de European Le Mans Series is een nieuwe opening voor hem. "APR heeft al veel succes gehad als team en het is ook een super professioneel team", begint Viscaal. "We gaan natuurlijk voor de podiumplekken, maar hopelijk ook voor de winst."

LMP2

"Het bandenmanagement van de LMP2 auto zal een stuk beter te doen moeten zijn dan bij een Formule 2-auto. Het is echt een serieus snelle auto. Wat dat betreft lever ik niet heel veel in ten opzichte van in de Formule 2."

Bent viscaal F3
Bent Viscaal in zijn F3-tijd

Algarve Pro Racing (APR) heeft naast de nieuwe Bent Viscaal ook de Duitse Sophia Floersch als rijder in de LMP2-bolide. Viscaal heeft eerder al eens tegen haar mogen racen, maar vanaf nu vormt het een nieuw rijderskoppel in de Le Mans. "Ik wil zo veel mogelijk opsteken van mijn teamgenote", stelt Viscaal. Floersch rijdt namelijk al een langere tijd in de endurance klasse.

Nieuw seizoen

Op 11 en 12 april beginnen de testdagen van het nieuwe ELMS-seizoen. Race één start op 17 april op circuit Le Castellet.

Lees ook: Lewis Hamilton open over mentale gesteldheid

Lees ook: Helmut Marko vreest voor toekomst Gasly bij Red Bull

Lees ook: Duur geintje: zoveel kost de klapper van Mick Schumacher

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen