Nyck de Vries gaat voor de overwinning op Le Mans

door Shakyra van den Heuvel
Nyck de Vries AlphaTauri

Komend weekend zal Nyck de Vries meedoen aan de 24 uur van Le Mans, dit al voor de vijfde keer in zijn carrière. Deze keer gaat hij voor de overwinning van de iconische race met het team Toyota Gazoo Racing. 

Na zijn korte avontuur in de Formule 1, heeft hij zijn pijlen weer gericht op het endurance racen. Eerder in zijn carrière heeft hij al een aantal keren mogen meedoen aan de 24 uur van Le Mans. Dit jaar zal hij aan de start verschijnen in auto #7 met Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez als zijn teamgenoten. In een interview met RacingNews365 laat hij weten er heel erg veel zin in te hebben om weer terug te keren in Le Mans. 

Inmiddels heeft De Vries al een aantal overwinningen kunnen bijschrijven. Tijdens de 6 uur van Imola pakte hij de overwinning door een mooie inhaalactie te maken op zijn concurrent. Ook in de Formule E heeft hij inmiddels al mooie dingen kunnen laten zien en heeft hij in China zijn eerste punten van het seizoen gepakt. De Vries is tevreden met hoe het nu gaat en wil liever niet te veel naar het verleden kijken. "Ik bewandel die weg niet, want als je dat eenmaal doet, blijf je doorgaan. Het is ook niet relevant. Ze zeggen dat Le Mans jou uitkiest om te winnen, dus ik hoop dat het onze beurt is dit jaar."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

Kroon op zijn werk

Het WEC-team van Toyota wordt gezien als één van de grotere teams binnen het kampioenschap. Hierdoor is de kans ook zeker aanwezig dat de Nederlander de iconische race kan winnen. Het zou een kroon op al zijn werk zijn, aangezien hij al flink wat jaren actief is in de sport. "Mijn carrière is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Mijn jongensdroom was altijd om Formule 1-coureur te worden. Toen ik in Monza de kans kreeg om te racen en punten te scoren, was dat mijn grootste prestatie omdat het mijn droom was. Daar leefde ik voor. Maar dat hoofdstuk is nu afgesloten, ik zit nu in een ander hoofdstuk van mijn carrière." Sinds dit seizoen is hij actief in zowel het WEC-kampioenschap, als de Formule E. "Het winnen van Le Mans zou zeker mijn grootste prestatie in het nieuwe hoofdstuk zijn. Elk tijdperk heeft echter andere doelstellingen en dromen." De 24 uur van Le Mans wordt op 15 en 16 juni verreden.

Lees ook: Rinus VeeKay baalt na mislopen toptienklassering: "Zat een schroef los in de ophanging"

Lees ook: Haas-coureurs balen van gemiste kansen tijdens Grand Prix van Canada

Lees ook: Villeneuve over Mercedes: 'Dat is de betere coureur'

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden