Villeneuve over Mercedes: 'Dat is de betere coureur'

Mercedes 2023

Binnen het team van Mercedes is er nog altijd een strijd gaande over wie de beste resultaten neerzet tijdens de kwalificaties en races. Volgens oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve is George Russell beter dan Hamilton, niet alleen tijdens de kwalificatie. 

In het verleden werd George Russell vaak 'Mr. Saturday' genoemd vanwege zijn goede kwalificatieresultaten bij het team van Williams. Wanneer hij ging rijden bij Mercedes, ging het allemaal wat lastiger. Hij moest het gaan opnemen tegen Lewis Hamilton en de resultaten waren niet altijd even goed. In 2024 heeft er een verandering plaatsgevonden en weet hij goede kwalificatieresultaten neer te zetten in vergelijking met zijn teamgenoot Hamilton. Zelfs zo goed dat hij in Canada vanaf pole position mocht starten. Alleen in Japan wist Lewis Hamilton een snellere tijd neer te zetten waardoor de onderlinge battle nu op 8-1 staat, in het voordeel van Russell. 

Jacques Villeneuve spreekt zich uit over deze battle tussen Hamilton en Russell. "George is de betere coureur, sinds het moment dat hij bij Mercedes zit. En om eerlijk te zijn begon dat al in het eerste seizoen. George had de overhand op Lewis. Lewis heeft zoveel gewonnen en als je niet wint, kan het saai en frustrerend zijn", zegt hij bij Best Payout Online Slots. Hij maakt de vergelijking tussen Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel bij Red Bull. Ricciardo zette dat jaar hele mooie resultaten neer en Vettel had het hier moeilijk mee. Villeneuve ziet nu hetzelfde gebeuren bij de coureurs van Mercedes.  

George Russell en Lewis Hamilton tijdens persfoto Bahrein 2022

Foto: Mercedes AMG F1

Overstap naar Ferrari

Hamilton zal op het einde van 2024 het team van Mercedes verlaten om over te stappen naar Ferrari. "De frisse lucht van Ferrari kan hem helpen. Soms heb je nieuwe ingrediënten op je bord nodig. Je raakt verveeld van steeds dezelfde smaak." Villeneuve gaat verder over de situatie waar Hamilton zich momenteel in bevindt. "Lewis bevindt zich in een situatie waarin de auto niet doet wat hij ervan verwacht, dus hij is altijd aan het gissen. Hij denkt altijd meer na over zijn rijstijl en dan kan je een duizendste van een seconde laten liggen, waardoor je net dat beetje langzamer bent. Het maakt het erg moeilijk om de auto af te stellen, omdat je niet precies weet wat het probleem is."

Lees ook: Rinus VeeKay baalt na mislopen toptienklassering: "Zat een schroef los in de ophanging"

Lees ook: Haas-coureurs balen van gemiste kansen tijdens Grand Prix van Canada

Lees ook: Sterk resultaat voor Alpine in Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden