Rinus VeeKay baalt na mislopen toptienklassering: "Zat een schroef los in de ophanging"

Rinus VeeKay Road Course Indianapolis

Het was een weekend om snel te vergeten voor Rinus 'VeeKay' van Kalmthout op Road America. De Nederlander kwam in de kwalificatie niet verder dan P17 en zag in de race een toptienklassering in rook opgaan door technische problemen. 

Na de chaotische start van de IndyCar-race op Road America, waarbij de top drie (Linus Lundqvist, Marcus Armstrong en Colton Herta) spinde, schoof Rinus VeeKay op van P17 naar de dertiende positie. Het was de opmaat voor een sterke race van de Nederlander, die net voor de tweede pitstop nog op P7 reed.

De coureur van Ed Carpenter Racing moest, vanwege hoge bandenslijtage, echter eerder stoppen dan zijn naaste belagers en verloor daardoor drie plekken. Romain Grosjean, Marcus Ericsson en Christian Lundgaard konden langer door en wisten door deze overcut de Nederlander te passeren. Desondanks lag de Hoofddorper nog altijd op koers voor een plek in de top tien. Uiteindelijk ging de topklassering aan zijn neus voorbij, want een probleem met de ophanging van zijn Ed Carpenter-auto zorgde voor lang oponthoud.

VeeKay: "Het is ons op Road America niet gegund geweest"

"Het was een zware race", vertelt de Hoofddorper tegenover Motorsport.com. "Het begin van de wedstrijd was heel goed. Ik reed comfortabel rond in de top tien en kon een paar mooie acties maken. Helaas kwam er gedurende de wedstrijd een schroef los in de ophanging, waardoor ik naar binnen moest om dit te laten repareren. Dat heeft mij heel veel tijd en een kans op een mooie eindklassering gekost."

Door het malheur stond de Nederlander twee rondes stil in de pits en kwam hij op meer dan twee rondjes achterstand te liggen, waardoor hij op de 24ste positie eindigde. De coureur van Ed Carpenter Racing was ondanks de matige kwalificatie en de problemen in de race niet geheel ontevreden over het weekend in Wisconsin. "Wat mezelf betreft ben ik tevreden over deze race. Ik heb vanaf het begin aangevallen en ben naar voren gereden. Ik geloof dat een plek in de top tien zonder het mechanische probleem tot de mogelijkheden zou hebben behoord. Helaas is het ons op Road America niet gegund geweest."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rinus VeeKay (van Kalmthout) (@rinusveekay)

Optimisme voor Laguna Seca

De volgende IndyCar-race wordt eind juni op het circuit van Laguna Seca verreden. De 23-jarige Nederlander houdt ondanks zijn pech in Wisconsin vertrouwen in een goede afloop van de race in Californië. "We hebben behoorlijk wat positieve punten verzameld tijdens het raceweekend in Wisconsin. Daaruit putten we moed voor de volgende race op Laguna Seca. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in", besluit VeeKay.

 

Lees ook: Verstappen na overwinning: "Het was een gekke race"

Lees ook: Lewis Hamilton: ''Canada was één van mijn slechtste races''

Lees ook: Lando Norris: "Dit zijn goede punten voor het team"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden