Max Verstappen na overwinning: "Het was een gekke race"

Verstappen auto Canada 2024

Max Verstappen wint de Grand Prix van Canada. Na een spannende en natte wedstrijd is het de Nederlander die er met de winst vandoor gaat. Hij deelt het podium met Lando Norris en George Russell.

De kaarten waren voorafgaand aan de race niet gunstig voor Verstappen. De coureur van Red Bull had wat moeite met zijn auto, maar wist tijdens de kwalificatie al iets beter te rijden. Na wat afwisseling tussen drie verschillende raceleiders, is het Verstappen die er met de overwinning vandoor gaat. Hiermee behoudt hij de leiding in het klassement.

Kalm blijven

Vanwege de chaos met natte, droge en dan weer natte omstandigheden was het zaak om kalm te blijven. Iets wat Verstappen goed onder de knie heeft. "Het was een gekke race, met veel gebeurtenissen. We deden het als  team goed. We bleven kalm en de pitstops werden goed uitgevoerd", aldus Verstappen tegenover F1.com. Ondanks die chaos had de Nederlander veel plezier tijdens het rijden. "Ik heb deze race als erg plezierig ervaren. Je hebt dit zo nu en dan nodig, zo'n, chaotische race."

Vechten

Een aantal teams kruipen steeds dichter naar Red Bull toe. Aanvankelijk leek het alleen om Ferrari en McLaren te gaan, maar ook Mercedes doet steeds meer mee om het podium. "In verschillende stadia van de race heb ik moeten vechten met McLaren en Mercedes, daar genoot ik van."

De Red Bull-coureur klaagt over de radio vaak over terugkerende problemen met zijn bolide. Hierdoor presteert hij af en toe minder goed dan dat hij zou willen. "We weten wat het probleem is en zullen dat moeten verbeteren. Desondanks hebben we wel gewonnen."

Lees ook: Max Verstappen wint de Grand Prix in Canada

Lees ook: Race Gemist: GP Canada

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden