Lewis Hamilton: ''Canada was één van mijn slechtste races''

Lewis Hamilton 2024 Canada zondag

Lewis Hamilton is op de vierde plaats gefinisht in de Grand Prix van Canada. De Brit is niet blij met zijn prestatie en noemt het één van zijn slechtste races ooit. Tijdens de race was hij veelal in gevecht voor een podiumplaats met teamgenoot George Russell en de McLaren-coureurs.

Lewis Hamilton is zelf absoluut niet tevreden met de vierde plaats. De Brit ziet enkele positieve punten, maar is voornamelijk teneergeslagen door het resultaat van de race op het Circuit Gilles Villeneuve. ''Het was geen positieve race voor mij. Het voelde eigenlijk als één van mijn slechtste races. De positieve kant is dat de auto wel vooruitgang boekt. Er waren een paar momenten waarop de snelheid goed was, maar uiteindelijk bleek het voornamelijk een slecht weekend voor mezelf'', deelt Hamilton met F1.com. Dat de Mercedes-bolide van de zevenvoudig wereldkampioen snelle momenten had tijdens de race, blijkt uit de laatste rondetijden van de Mercedes-coureur. Hamilton noteerde uiteindelijk de snelste ronde van de race: een 1:14.856.

Slechte kwalificatie

Hamilton noemt zijn tegenvallende kwalificatieresultaat op zaterdag de boosdoener van zijn prestatie in de race. ''Als ik beter had gekwalificeerd, had ik mee kunnen vechten voor de overwinning. Daarom is deze uitkomst wel frustrerend. De banden werkten het hele weekend redelijk normaal, maar tijdens de kwalificatie was mijn bandentemperatuur steeds te laag. Elke set banden waren twee of drie graden kouder dan ze moesten zijn. Je kan dat niet zomaar veranderen en ik kreeg de banden daarna ook niet echt meer aan de praat. We moeten daar dus naar gaan kijken, misschien dat er iets mis is met de dekens die de banden warm moeten houden.''

Lees ook: George Russell: "Het voelt als een gemiste kans"

Lees ook: Lando Norris: "Dit zijn goede punten voor het team"

Lees ook: Max Verstappen na overwinning: "Het was een gekke race"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden