George Russell: "Het voelt als een gemiste kans"

russell auto canada

George Russell eindigt op de derde plaats tijdens de Grand Prix in Canada. Het was een race met veel spannende momenten voor de coureur. Uiteindelijk wist Russell toch het eerste podium van het jaar te bemachtigen voor het team van Mercedes. Russell eindigde +0.598 seconde voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

 

Van pole position naar 3e

George Russell begon vandaag vanaf pole position. Toch wist hij deze positie niet te behouden. Door de hoeveelheid regenval moesten de teams veel nadenken over welke strategie ze zouden gaan gebruiken. Uiteindelijk lijkt Mercedes dus de verkeerde keuze gemaakt te hebben. Toen de interviewer van F1.com aan Russell vroeg wat hij zelf van de race vond zei hij het volgende: “Het voelt als een gemiste kans om eerlijk te zijn. We waren aan het begin van de race erg snel op de intermediate banden en toen kwam Lando er heel snel voorbij. Daarna zijn we naar de gladde banden gewisseld. Ik heb een paar fouten gemaakt en ben tot de limiet gegaan. Daar heb ik de prijs voor betaald. Hoe dan ook heb ik wel een podium, mijn eerste podium van het jaar. We hadden echt een hele snelle auto dit weekend. En om weer een keer mee te doen voor de winst was erg leuk. Dit is waar Formule 1 om gaat en dat is waarom we racen.”

We houden het positief

Russell zat op een gegeven moment vlak achter Verstappen, maar de Mercedes-coureur kwam er niet langs. Zelf verwachtte Russell toch dat hij langs Verstappen zou zijn gekomen: “Ik denk het wel. Wij hadden de snelheid wel maar Max was erg goed op dat punt. Toen we de medium band hadden opgedaan waren we erg snel. Ik denk dat we door de fout met Piastri de tweede plek en misschien wel de eerste plek zijn misgelopen. Maar we houden het positief dit weekend. Dit is mijn eerste podium en pole position van het jaar en ik heb zin om door te gaan.”

Spannende moment op het einde

Russell en Piastri zaten op het einde dichtbij elkaar. Ze moesten op een gegeven moment zelfs samen door een bocht. Op een gegeven moment kwam ook Hamilton zich bemoeien met het duel. Zelf zag Russell het als volgt: “Het zat erg dichtbij elkaar met Oscar en met Lewis ook op het einde. Ik denk dat het zwaar maar eerlijk racen was. Daarnaast is het ook erg lastig als er maar een deel van de baan droog is. Je moet dan toegewijd zijn en je rivalen vertrouwen.” 

 

Lees ook: Lando Norris: "Dit zijn goede punten voor het team"

Lees ook: Max Verstappen na overwinning: "Het was een gekke race"

Lees ook: Chaos breekt Haas op tijdens kwalificatie in Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden