Chaos breekt Haas op tijdens kwalificatie in Canada

Kevin Magnussen GP Canada 2024

Het Haas F1 Team kende een chaotische kwalificatie in Montreal. Waar Nico Hülkenberg net voor de kwalificatie zijn achtervleugel moest wisselen en slechts negentiende werd, maakten Magnussen en zijn team een verkeerde beslissing in Q2, waardoor er niet meer inzat dan P14.

Nico Hülkenberg voelt zich normaal gesproken als een vis in het water op het Circuit Gilles Villeneuve. De Duitser kwalificeerde zich vorig jaar nog knap als tweede, maar heeft het dit weekend erg moeilijk, zeker in vergelijking met zijn teamgenoot. De coureur uit Emmerik kon niet eens aan Q1 ontsnappen en moest genoegen nemen met een negentiende positie. Hülkenberg geeft aan dat hij zich al heel het weekend niet fijn voelt in zijn auto en dat dat vooral te maken had met zijn achtervleugel. 

"Ik ben al het hele weekend niet tevreden met de auto", vertelt de Duitser tegenover F1.com. "We kwamen er ook achter dat ik een probleem had met de achtervleugel, die niet presteerde zoals die zou moeten. Daarom besloten we om de achtervleugel vóór de kwalificatie te veranderen. Dat betekende echter ook dat ons hele plan een beetje uit de hand liep, want we liepen daardoor een beetje achter de feiten aan, waardoor het druk en hectisch werd. Bovendien denk ik ook dat we wat te laat naar buiten gingen. En tegen het einde had ik ook nog iemand die me hinderde. Er was namelijk een VCARB die me blokte bij de laatste chicane, dus alles bij elkaar was het wel een beetje lastig."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

Magnussen: "We maakten de verkeerde keuze"

Waar Hülkenberg zich al heel het weekend niet fijn voelt in de VF24, voelt Kevin Magnussen zich juist heel goed. De Deen leek lang mee te kunnen doen om misschien wel een plekje bij de beste tien. Nadat hij de afgelopen weken veel hinder ondervond aan verkeer, was het dit keer een strategische gok die niet goed uitpakte voor de 31-jarige coureur.  "Ik had vandaag geen last van verkeer voor mij, wat prettig was", vertelt een lachende Magnussen tegenover F1.com. "We maakten een verkeerde keuze in Q2. We dachten dat de regen in Q2 zou komen, dus gingen we in het begin op pad met een nieuwe set zachte banden, wat betekende dat als de regen niet zou komen, we geen nieuwe banden meer hadden voor een eventuele tweede run. Helaas kwam die regen niet, dus de ronde die ik reed tijdens mijn eerste run was de enige ronde die ik kon doen. Het was een hele goede ronde, dus gezien de bandenkeuzes die we maakten, denk ik dat dit de beste was wat we konden doen."

De coureur uit Roskilde ziet ondanks een veertiende positie wel degelijk kansen voor de race. "Ik ben enigszins optimistisch. Het tempo op de lange run zag er redelijk uit, ook al was het droog, dus laten we eens kijken wat het weer morgen doet. We zouden hoe dan ook in de strijd moeten zitten."

 

Lees ook: Max Verstappen: "Het is niet ideaal"

Lees ook: Piastri baalt na P4 in kwalificatie: "Had nog veel sneller gekund"

Lees ook: Ferrari-coureurs niet tevreden na Q2-exit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden