Ferrari-coureurs niet tevreden na stranden in Q2

Ferrari Canada 2024

Ferrari zag beide coureurs stranden in Q2 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Carlos Sainz start vanaf de twaalfde plek en Charles Leclerc vanaf de elfde plek.

Vorig raceweekend in Monaco zat het team van Ferrari nog op rozen. Charles Leclerc won voor het eerst zijn thuis grand prix en Carlos Sainz stond ook op het podium. Dat gevoel is tijdens het raceweekend in Canada helemaal anders. De rode bolide is niet snel genoeg om de rest bij te benen, een groot verschil ten opzichte van vorig raceweekend. 

"We zijn enorm langzaam"

Charles Leclerc, de racewinnaar van afgelopen race, is niet overtuigd van de Ferrari-bolide. "We waren gewoon langzaam, al de hele dag. Ik had ook nog een sensor probleem, dus dat hielp niet mee. Het grootste probleem is de basis, we zijn gewoon enorm langzaam", aldus Leclerc tegenover F1.com. Ondanks de omstandigheden waarin de coureur zich nu bevindt heeft hij goed vertrouwen in de race. "Ik voel nog steeds vertrouwen in de race en dat we dat om kunnen draaien. Op het droge hebben we het niet kunnen bewijzen, maar de weersomstandigheden gaan hier van hot naar her", vertelt de Monegask. Een podiumplek zit er niet in voor de coureur van Ferrari, maar hij ziet ook andere mogelijkheden. "We moeten ervoor zorgen dat we de maximale punten gaan scoren die haalbaar zijn."

"We hebben heel veel moeite"

Carlos Sainz staat bekend om zijn analytisch vermogen. Ook net uit de auto kan hij gelijk vertellen wat er allemaal mis is met de Ferrari. "Vanuit VT3 zagen we al dat we het moeilijk zouden krijgen tijdens de kwalificatie. We hebben heel veel moeite met de grip, het gevoel, maar ook de balans. Het was bijna niet zonder fouten te doen", vertelt de Spanjaard.

Vanuit het vorige raceweekend kwam Sainz met een goed gevoel naar Canada, maar dat werd tijdens de eerste vrije training al gelijk de kop ingedrukt. "Als je me dit had verteld voor de Grand Prix had ik het niet geloofd. Ik hoop dat het een kwalificatieding is en dat we in de race competitief kunnen zijn, maar we hebben al gezien dat het heel lastig is om hier in te halen."

Lees ook: Williams-coureurs teleurgesteld ondanks goede kwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton: "Ineens geen grip meer"

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden