Williams-coureurs teleurgesteld ondanks goede kwalificatie

door Tim Koenders
Williams-bolide

Alexander Albon en Logan Sargeant hebben zich als tiende en als dertiende gekwalificeerd voor de Grand Prix van Canada. Beide coureurs denken dat er meer in had gezeten.

Williams doet het over het algemeen vaak goed op snelle circuit. In Canada heeft het team veel snelheid. Alexander Albon wist tijdens de kwalificatie in het laatste en beslissende deel te komen. Daar wist hij alleen geen plaatsen meer te winnen. “Ik heb het dit weekend iets lastiger dan Logan. Tot nu toe was Logan het hele weekend sneller. We hebben wat dingen geprobeerd voor de kwalificatie en het werkte. In Q3 hebben we helaas ons plan niet uit kunnen voeren. Ik denk dat een achtste plaats er in had gezeten. Mijn ronde in Q3 was drie tienden langzamer dan mijn ronde in Q2.” Dat liet de Williams-coureur weten aan Formula 1. “Het zal lastig worden morgen, we hebben twee snelle Ferrari ’s achter ons. Als het weer een rol gaat spelen kun je vanaf de laatste plaats vechten voor de punten.”

Logan Sargeant

Teamgenoot Logan Sargeant strandde in het tweede deel van de kwalificatie. De Amerikaan geeft aan dat hij op weg was naar een plaats bij de eerste tien. “Ik denk dat er meer ingezeten had. De ronden voelden goed aan, ik werd iets opgehouden in de laatste chicane tijdens mijn snelste ronde. Dat heeft mij ongeveer anderhalve tiende gekost, dat maakt net het verschil.” Sargeant verwacht dat er op zondag nog genoeg mogelijkheden liggen. “Tot nu toe is het wel gewoon een goed weekend, we gaan goed om met de wisselende weersomstandigheden. We kunnen morgen zeker vechten vanaf deze positie, we kijken vooruit.”

Lees ook: Lewis Hamilton snelste in derde vrije training in Canada

Lees ook: Max Verstappen: "Het is niet ideaal"

Lees ook: Fernando Alonso eerste tijdens natte vrije training in Canada

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden