Fernando Alonso eerste tijdens natte vrije training in Canada

fernando alonso imola 2024

Fernando Alonso zet tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada de snelste tijd neer. George Russell eindigt als tweede en teamgenoot van Alonso en Canadees, Lance Stroll, pakt de derde tijd. Het was een nattige training, iets wat het weekend veel gaat voorkomen.

De training begon droog, maar nog voordat het licht van de pitstraat op groen stond vielen de eerste druppels naar beneden. Toch besloten veel coureurs om toch de baan op te gaan op slicks. Uiteindelijk kwamen veel coureurs na één ronde al binnen om toch te wisselen. De regen zette niet echt door, maar de baan werd wel iets natter. Halverwege de vrije training begon het toch harder te regenen en moesten de coureurs definitief op de intermediates naar buiten. Fernando Alonso heeft de snelste tijd op de zachte band gereden.

Ferrari in de weg

Veel coureurs hadden geen moeite met de natte omstandigheden, maar meer met de Ferrari's op de baan. Volgens een aantal coureurs leek het alsof de coureurs van Ferrari geen spiegels hadden. Voornamelijk Fernando Alonso en Lewis Hamilton hadden het maar druk met de rode bolides. Uiteindelijk is het Hamilton die hetzelfde doet bij Sainz, die het overduidelijk niet pikt. Ook Alexander Albon wordt gruwelijk in de weg gereden, hij roept zelfs over de boordradio dat Ferrari dit dag in, dag uit doet. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports F1 (@skysportsf1)

Problemen Verstappen

Het is niet de vrije training van Verstappen. Nadat er in de eerste vrije training al niet veel gereden is, eindigt de tweede vrije training voor Verstappen vroegtijdig. Er komt rook uit de achterkant van de Red Bull terwijl hij de pitstraat inrijdt. De Nederlander springt in de pitbox uit de auto, om zo geen contact te maken met de auto. Het lijkt op een probleem bij de elektra, maar meer is er ook niet bekend. De auto wordt behandeld met rubberen handschoenen om een schok te voorkomen en er wordt voorzichtig gehandeld rondom de auto. Uiteindelijk is tijdens het verloop van de vrije training de auto helemaal uit elkaar gehaald. Wat het probleem is, is nog steeds niet bekend. 

Lees ook: Vooruitblik op de Grand Prix van Canada

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Canada

Lees ook: Fernando Alonso over 2026-auto: ‘’30 kilo lichter is onmogelijk’’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden