Lando Norris zet snelste tijd neer tijdens uitgestelde vrije training

Lando Norris McLaren China 2024

Lando Norris weet de snelste tijd neer te zetten tijdens de eerste vrije training in Canada. De coureurs mochten later de baan op dan verwacht. Dit kwam doordat de baan vol lag met water door de hevige regenval van eerder vandaag. Carlos Sainz weet de tweede plek te bemachtigen en Charles Leclerc de derde.

 

Na regen komt zonneschijn

Vandaag verliep de eerste vrije training net even anders. Door de hevige regenval en hagelbuien van eerder vandaag waren delen van de baan overstroomt. De sessie was wel gestart maar de pitstraat zelf was nog dicht. Dit betekent dus dat de tijd wel liep maar er geen auto’s de baan op mochten. Na ongeveer 20 minuten wachten werd de pitstraat geopend en mochten de coureurs gaan beginnen met de vrije training. Tijdens de training brak de zon toch nog door. Hierdoor droogte de baan snel op.

 


Intermediate
of full wet?

Lewis Hamilton ging als eerste de baan op. Hij besloot samen met zijn team om te starten op de intermediate banden. Na een paar meter gaf Hamilton aan toch weinig grip te hebben. Ook Valtteri Bottas kwam de baan op. Hij reedt op de full wet banden, maar de coureur gaf toch aan dat de intermediate banden een betere keus waren.

 

Weinig grip

Er was zeker te merken dat de coureurs moeite hadden met de grip van de baan. Na 11 minuten gereden te hebben kregen we een rode vlag. Zhou Guanyu raakte met zijn Sauber de muur in bocht 5. Met hem ging alles goed, maar helaas kon hij de auto niet terugrijden naar de garage. Gelukkig wisten de Marshalls de auto snel van de baan te halen. Met nog 23 minuten op de klok mochten de coureurs de baan weer op. Vooral in de chicane raakte de coureurs vaak hun auto kwijt. Zo maakte Valtteri Bottas een donut over het gras en gleed Max Verstappen ook van de baan zo het gras in. Logan Sargeant had meer geluk en wist over de run off area de baan weer op te komen. Dit zijn maar een paar incident die plaats vonden bij deze lastige chicane.

Uiteindelijk wist Lando Norris na een korte vrije training de snelste tijd neer te zetten. De tweede snelste tijd was van Carlos Sainz en de derde was van Charles Leclerc.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Jack Doohan

Jack Doohan mocht vandaag als reservecoureur de baan op voor Alpine. Helaas kon hij door het slechte weer niet veel van zich laten zien. Hij heeft uiteindelijk 1 opwarmronde gereden op de baan. Dit kwam doordat Alpine hem met nog maar anderhalve minuut op de klok de baan op stuurde.

 

Lees ook: Vooruitblik op de Grand Prix van Canada

Lees ook: Fernando Alonso over 2026-auto: "30 kilo lichter in onmogelijk"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden