Lewis Hamilton: "Ineens geen grip meer"

door Tim Koenders
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton eindigde als zevende tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Brit had een auto die snel genoeg was voor pole position maar kon door te weinig grip geen snellere ronde rijden.

Ook dit jaar is de Mercedes tot op heden niet snel genoeg om te strijden voor overwinningen. Toch zit de snelheid er in Canada goed in. Vanaf de start van het weekend deed Mercedes vooraan mee. Na de eerste ronden in het laatste en beslissende deel van de kwalificatie stonden de coureurs van Mercedes op de eerste rij. Tijdens de tweede run in Q3 wisten veel coureurs zich te verbeteren. Lewis Hamilton lukte dit niet, zijn eerder gezette tijd was goed genoeg voor de zevende plaats. Terwijl teamgenoot George Russell de Grand Prix van Canada als eerste aan mag vangen.

Geen grip

Na afloop van de kwalificatie kijkt de zevenvoudig-wereldkampioen teleurgesteld terug. “Ik was tijdens de kwalificatie gewoon niet snel. Ik denk dat ik wel een halve seconde verloor.” Dat liet de Mercedes-coureur weten aan Formula 1. “Ik had ineens geen grip meer. We hebben niets meer aan de auto veranderd, ineens was de grip gewoon weg.”

Lees ook: Lewis Hamilton snelste in derde vrije training in Canada

Lees ook: Max Verstappen: "Het is niet ideaal"

Lees ook: Fernando Alonso eerste tijdens natte vrije training in Canada

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden