Piastri baalt na P4 in kwalificatie: "Had nog veel sneller gekund"

Oscar Piastri GP Canada 2024

Oscar Piastri kwam in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada uiteindelijk tot een vierde positie. De Australiër kan leven met zijn vierde plek, maar baalt ook dat hij nog veel tijd had kunnen pakken en misschien wel op pole position had kunnen staan.

De kwalificatie op het stratencircuit in Montreal was er één waarbij veel coureurs heel dicht bij elkaar stonden. Zo was het uiteindelijke verschil in Q3 tussen polesitter George Russell en zijn teamgenoot Lewis Hamilton op P7 slechts iets meer dan twee tienden van een seconde. Veel coureurs hadden daarom het gevoel dat ze misschien wel op pole hadden kunnen staan. McLaren-coureur Oscar Piastri, die met een 1:12.103 uiteindelijk vierde werd op een tiende van Russell, is één van deze coureurs.

"Ik denk dat veel mensen weggaan met de gedachte dat ze op pole zouden kunnen staan, en ik ben één van hen", verklaart de Australiër tegenover F1.com. "Ik had zeker nog gedeeltes waar ik veel sneller had gekund. Dat is erg frustrerend. Al denk ik dat iedereen dat gevoel in dit soort condities heeft. Als je kijkt naar de tijd van George [Russell, red.] was zijn snelste tijd in Q3 ook drie tienden trager in vergelijking met zijn snelste ronde in Q2. Het was ook gewoon erg moeilijk om in deze condities de perfecte ronde te rijden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

"Op dit soort momenten moet je er ook staan"

Ondanks de frustratie, vanwege het mogelijk mislopen van de pole position, is er ook een gevoel van tevredenheid bij de 23-jarige coureur uit Melbourne. Zeker met het oog op de race van zondag. "Over het algemeen ben ik wel tevreden met waar ik sta. Nu we ook in de positie zijn om kampioenschappen te winnen, moet je op dit soort momenten, wanneer het niet helemaal gaat zoals je wilt, er ook staan. Ferrari staat er bijvoorbeeld niet bij en Red Bull heeft maar één auto vooraan het veld, dus in dat opzicht staan we er goed bij voor morgen."

Maar wat is er mogelijk voor McLaren tijdens de Grand Prix van Canada? Kunnen ze voor de winst gaan? "Het is lastig zeggen wat morgen mogelijk is, omdat het zo'n chaotisch weekend is", vertelt de Australiër. "De race zou net zo random kunnen worden als wat we vandaag hebben gezien. Mercedes is heel het weekend al snel en Red Bull ziet er sterk uit, maar wij staan er ook prima bij. Dus we staan er zeker goed voor en doen zeker mee, maar er zijn nog zo veel dingen die nog onzeker zijn, zoals hoe de banden gaan reageren in de race. De langste run die iemand gedaan heeft is vijf rondjes, dus we gaan het zien. Het lijkt in ieder geval een enerverende race te gaan worden."

 

Lees ook: Williams-coureurs teleurgesteld ondanks goede kwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton: "Ineens geen grip meer"

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Canada

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden