Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Canada

door Björn Smit
Premium update
russell auto canada
Premium update

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Vandaag kijken we naar de derde vrije training en de spannende kwalificatie voor de Grand Prix van Canada, met onder andere een identieke tijd van Russell en Verstappen, sterke kwalificatie voor VCARB en dompers voor Ferrari en Pérez.

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Europa in Jerez in 1997 rijden de snelste twee coureurs exact dezelfde tijd in de kwalificatie. 27 jaar geleden waren het zelfs de snelste drie coureurs, Frentzen, Schumacher en Villeneuve deden alle drie even snel over de ronde, nu zijn het George Russell en Max Verstappen die dat doen op het circuit in Montréal. Beide Mercedes-coureurs lieten al snelle rondetijden zien in de derde vrije training en wisten dit ook door te trekken in de kwalificatie. Waar Lewis Hamilton in Q3 net niet het maximale rondje eruit kon trekken, wist Russell dat wel te doen. Hiermee pakt de Brit zijn tweede pole position uit zijn carrière, een erg sterke kwalificatie en hij zal tijdens de race, na de winst in Brazilië in 2022, voor zijn tweede overwinning gaan. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden