Sterk resultaat voor Alpine in Canada

ocon en alpine uit elkaar 2

Een dubbele puntenfinish voor Alpine is een sterk resultaat aan het einde van een chaotische race. Pierre Gasly werd bij de start door Pérez geforceerd om te spinnen, waardoor hij ver terugviel en schade aan zijn auto opliep. Aan het einde van de race vond Gasly ineens snelheid in zijn auto. Na een spin van Tsunoda en een team order van Ocon eindigde hij op P9. Ocon ging niet naar binnen bij de eerste Safety Car, wat hem uiteindelijk P10 opleverde.

Esteban Ocon is, ondanks dat hij er volgend jaar niet meer rijdt, blij voor het team: "Ik ben heel blij voor het team dat we met allebei de auto's punten hebben gescoord. We hebben een fantastische race gereden vanaf de achterkant van het veld." De Fransman is heel erg trots op het team: "Het team moest de auto repareren op de grid net voordat de race begon en ik ben heel erg dankbaar voor het werk dat het team heeft geleverd." Ook respecteert Ocon de opdracht om Gasly er voorbij te laten tegen het einde van de race: "Ik kreeg de instructie om Pierre er voorbij te laten. Ik heb gedaan wat het beste was voor het team en heb de instructie die ik heb gekregen gerespecteerd."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Gasly: "We zijn tevreden"

Ook Pierre Gasly is heel erg blij voor het team: "We kunnen als team heel erg blij zijn met het resultaat, beide auto's in de punten voor de eerste keer dit jaar." De Fransman reflecteert op de strategie van de race: "We hebben goede keuzes gemaakt, bijvoorbeeld toen we eerder naar binnen gingen voor harde banden terwijl de rest nog op regenbanden reed. We hadden misschien een ronde langer moeten wachten, maar het heeft uiteindelijk gewerkt." Gasly is net als Ocon trots op de teamprestatie. "We kunnen tevreden zijn met de punten die we hebben gescoord, iedereen heeft het fantastisch gedaan."

 

Lees ook: Hero or Zero: De Grand Prix van Canada

Lees ook: Uitstekende race voor Aston Martin in Canada

Lees ook: Race Gemist: GP Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden