Hero or Zero: De Grand Prix van Canada

door Jesse Janssen
Premium update
Lando Norris auto Canada 2024
Premium update

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Deze week was het de beurt aan de Grand Prix van Canada, met onder andere een strategisch goede Lando Norris, een dramatisch weekend van Sergio Pérez en een weggegooid weekend van Ferrari.

De man die in Monaco (en zelfs een beetje in Canada) moeite had met de auto heeft deze race maar weer eens bewezen dat hij de beste coureur van het veld is. Ondanks de lastige en wisselende omstandigheden hield de Nederlander zijn hoofd koel en reed hij zijn Red Bull naar de overwinning. Aan het begin van de race was hij in gevecht met George Russell, wat er uiteindelijk voor zorgde dat Lando Norris aan beide auto's voorbij ging. Echter lukte het de Nederlander (na een beetje geluk met de Safety Car) om Norris in te halen toen de Brit een pitstop maakte. En eenmaal aan de leiding gaf hij hem niet meer uit handen. Een overwinning van de man met nummer 1 die niet zo dominant was als we gewend zijn.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Jesse Janssen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden