Uistekende race voor Aston Martin in Canada

Fernando Alonso Monaco

Het was voor iedereen een chaotische race in Canada. Fernando Alonso heeft veel met zijn oude rivaal Lewis Hamilton gevochten, wat geweldig was om naar te kijken. Toen de Mercedes er eenmaal voorbij ging had Alonso echter een redelijk saaie race. P6 was zeker. Lance Stroll maakte er een dubbele puntenfinish van met een P7, in een race waar de Canadees in zijn thuisrace alle chaos kon ontwijken. 

Fernando Alonso is heel erg blij met de race in Canada: "Het was een goede race voor het team en P6 en P7 tijdens een lastig raceweekend is een uitstekend resultaat". Voor de Spanjaard voelt dit als het maximale resultaat: "Er was niet veel wat we konden doen met de auto's in de top 5, ze waren iets te snel." Echter onthoudt Alonso wel wat het belangrijkste is van de race. "Het belangrijkste is dat allebei de auto's in de punten zijn geëindigd".

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Formula One® Team (@astonmartinf1)

Stroll: "Uitstekend denkwerk van het team"

Lance Stroll is net als zijn teamgenoot blij met het resultaat, ondanks de lastige race: "Ik ben heel erg tevreden met hoe we hebben gereden. Het was een lastige race en de wisselende omstandigheden hielpen niet, maar we hebben het goed gedaan". Ook vindt de Canadees dat het team goed denkwerk heeft verricht: "Het team heeft goed berekend wanneer we naar de harde banden moesten wisselen en we bleven op de baan waar andere teams daar moeite mee hadden. We bleven gefocust en maakten 100% gebruik van de kansen die onze kant op kwamen."

 

Lees ook: Russell: "Het voelt als een gemiste kans"

Lees ook: Race Gemist: GP Canada

Lees ook: Verstappen na overwinning: "Het was een gekke race"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden