Helmut Marko vreest voor toekomst Gasly bij Red Bull

door Patrick Wuite
3639737

Helmut Marko vreest dat de Red Bull-familie Pierre Gasly gaat kwijtraken na 2023, als hij niet de overstap naar Red Bull Racing kan maken. Zo vertelt hij aan het Duitse Formel1. 

Gasly maakte in 2017 zijn debuut in de Formule 1 en kreeg in 2019 de kans om zich bij Red Bull Racing te bewijzen. Dit werd echter een grote deceptie. Gasly kon Max Verstappen niet bijhouden en had de grootste moeite om in de top zes te eindigen. De Fransman werd halverwege dat seizoen teruggezet naar Toro Rosso en werd vervangen door Alexander Albon. Bij Toro Rosso, wat nu door het leven gaat als AlphaTauri, bloeide hij weer helemaal op, stond hij drie keer op het podium sinds 2019 en won hij de Grand Prix van Italië in 2020. Gasly heeft dan ook het gevoel dat hij klaar is om terug te keren bij het A-team van Red Bull. Als hij die kans niet krijgt, dan overweegt hij een vertrek. Marko voelt die bui al aankomen.

Kwijtraken

"Hij heeft een contract tot het einde van 2022, net als Pérez, wiens contract ook aan het einde van het jaar afloopt. We moeten hun gaan vergelijken. Als hij de kans niet krijgt dan gaan we Gasly hoogstwaarschijnlijk kwijtraken en dat willen we niet", tekende Marko op aan Formel1.de.

gasly-jeddah

Pérez

Of Gasly een hernieuwde kans krijgt bij Red Bull hangt af van Sergio Pérez. Als hij goed presteert, heeft hij niks te vrezen. Tot nu toe maakt hij een prima indruk in 2022, al was hij wel teleurgesteld na een vierde plaats in Saoedi-Arabië nadat hij de race vanaf pole begon. "Hij voelt zich comfortabeler in de auto en kent het team nu wat beter. De auto past goed bij zijn rijstijl", besluit de Oostenrijker.

Lees ook: Andreas Seidl legt vinger op zere plek: Niet genoeg grip

Lees ook: Button: Norris kan spijt krijgen van meerjarige Mclaren-deal

Lees ook: MotoGP-chicane Red Bull Ring af

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen