Lewis Hamilton open over mentale gesteldheid

31 mrt 2022 door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Lewis Hamilton worstelt met mentale en emotionele problemen. Hij deelt openhartig zijn verhaal op Instagram met de buitenwereld omdat hij weet dat meer mensen daarmee kampen. Hij spreekt onder meer uit dat het oké is deze gevoelens te hebben en hoopt zo mensen bewust ervan te maken dat ze niet alleen zijn.

Hamilton staat bekend om zich uit te spreken over verschillende thema's. De Brit is betrokken bij verschillende projecten om een verschil te maken in de wereld en vind het ook belangrijk daar openheid van zaken over te geven. Op Instagram Stories deelt de zevenvoudig wereldkampioen nu een openhartig verhaal over zijn gemoedstoestand.

QXDisx6

Emotioneel

"Het is een zwaar jaar geweest met alles wat er om ons heen gebeurt. Het is moeilijk om positief te blijven. Ik heb het mentaal en emotioneel lange tijd moeilijk gehad. Om door te gaan is een constante inspanning, maar we moeten blijven vechten, want er is nog zoveel te doen en te bereiken."

"Ik schrijf dit omdat ik jullie wil vertellen dat het oké is om je zo te voelen. Weet dat je daarin niet alleen bent en dat we er samen doorheen komen. Een vriend van mij herinnerde mij er vandaag aan: ‘Je bent zo krachtig en je kan overal toe zetten.’ We kunnen alles bereiken als we er ons toe zetten. Laten we onthouden om te leven in dankbaarheid om nog een dag te kunnen groeien’’, besluit de Mercedes-coureur.

Lees ook: Andreas Seidl legt vinger op zere plek: Niet genoeg grip

Lees ook: Button: Norris kan spijt krijgen van meerjarige Mclaren-deal

Lees ook: MotoGP-chicane Red Bull Ring af

31 mrt 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen