Een dag op het TT circuit in Assen: DTM

SAM_5693

Het TT circuit in Assen was dit jaar weer het podium voor onder andere de DTM. Redacteur Wendy Heijting was op zaterdag aanwezig en deed verslag van haar hoogtepunten op die dag.

Pitwalk

In het volle programma werd in de vroege middag ook nog tijd gemaakt voor een pitwalk. Bezoekers kregen de mogelijkheid de bolides en coureurs van dichtbij te bewonderen. Ondertussen waren de monteurs bezig met de laatste handelingen om de auto's gereed te maken voor de race.

SAM_5636-667x500
Foto: Wendy Heijting (Grand Prix Radio)

DTM: Race 1

Red Bull-coureur Liam Lawson ging vanuit pole position van start. Toen de lichten uitgingen voor de rollende start, wachtte de Australiër erg lang om volledig op het gas te gaan en daardoor ontstond er chaos. Even later werd de safety car naar buiten gebracht waardoor er een herstart plaatsvond. Hierbij gaf Lawson zijn eerste positie uit handen. Het leverde een spectaculaire race op met veel inhaalacties en uitvallers.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.grandprixradio.nl/wp-content/uploads/2021/09/SAM_5705.mp4"][/video]

Uiteindelijk heeft Marco Wittmann de chaotische race in Assen gewonnen. De debuterende Italiaan, Mirko Bortolotti, die uitkomt voor het team van Lamborghini, wist een tweede plek op het podium te bemachtigen. Daarnaast is Lawson de nieuwe leider geworden in het kampioenschap door als derde over de finish te komen.

SAM_5753-667x500
Foto: Wendy Heijting (Grand Prix Radio)

Veel uitvallers

De race kende veel uitvallers, maar liefst zeven coureurs lukte het niet om de finish te halen. Ook de toekomstige Formule 1-coureur van Williams Alexander Albon behoorde tot de uitvallers. Na twaalf rondes gereden te hebben kwam Albon naar binnen. Even leek het een normale pitstop, maar al snel stapte hij uit. Tijdens de race reed de Thai tegen een paaltje aan op het circuit, waardoor men deed vermoeden dat hij teveel schade had opgelopen om door te rijden.

SAM_5704-667x500
Foto: Wendy Heijting (Grand Prix Radio)

Even terug in de tijd

Als een van de laatste races stond de DTM Classic Tourenwagen Legenden op het programma. Het publiek werd meegenomen terug in de tijd door aan te schouwen hoe de DTM-bolides van vroeger raceten op het circuit in Assen. De DTM Tourenwagens zagen er nét zo uit als vroeger, zelfs met de originele reclamebestickering uit die tijd. Het was zeer bijzonder om het mooie geluid van de auto's aan te kunnen horen.

Lees ook: Wolff nog niet gecharmeerd van sprintkwalificatie

Lees ook: Damon Hill: "Russell gaat niet hetzelfde handelen als Rosberg"

Lees ook: Giovinazzi wil snel duidelijkheid over zijn toekomst in F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden