George Russell had bijna Formule 1 misgelopen

door Steffie van Hamersveld
Header liveblog 1 Bahrein

Het had weinig gescheeld of George Russell was niet gestart in de Formule 1. De jonge Mercedes-coureur was een aantal jaar geleden dicht bij een deal met BMW in de DTM.

Russell was een aantal jaren geleden bijna in de DTM beland. De Britse coureur was dichtbij een deal met BMW. In 2015 werd Russell door het Duitse team uitgenodigd voor de Young Driver Test in Jerez. Voor de Mercedes-coureur, toen nog actief in de Formule 3 EuroSeries, was het lastig qua financiën en hij was niet verbonden aan een juniorenprogramma van een Formule 1-team. Het aanbod van BMW was daarom erg aantrekkelijk voor de jonge coureur.

Geweldige indruk

Tijdens de Young Driver Test in Jerez maakte Russell een geweldige indruk. Volgens DTM-coureur Tom Blomqvist was Russell erg snel. “Hij was vele malen sneller dan de andere jongens. Hij verbeterde zelfs mijn tijd”, zegt Blomqvist tegen Motorsport.com. Naast zijn snelheid viel Russell ook op doordat hij zich razendsnel kon aanpassen aan de DTM-auto. “Hij had niet eens een rijbewijs, ik moest hem van het vliegveld gaan halen. Hij had nooit eerder in een auto met dak gereden, dus het is ongelooflijk hoe snel hij de wagen leerde kennen”, aldus Blomqvist.

George Russel Mercedes 2022
Foto: Twitter; George Russel

Ontwikkelingsprogramma Mercedes

Vlak voordat Russell zijn handtekening onder het contract met BMW kon zetten, werd bij benaderd door Gwen Lagrue, de nieuwe voorman van het ontwikkelingsprogramma van Mercedes. Russell was een van de eerste coureurs die door Lagrue bij het ontwikkelingsprogramma van de Duitse formatie werd gecontracteerd. Nadat de Brit vervolgens kampioen werd in de Formule 3 en Formule 2 kon hij doorstromen naar het Williams Formule 1-team, om uiteindelijk vanaf dit seizoen bij Mercedes terecht te komen.

Lees ook: Toto Wolff denkt niet aan stoppen

Lees ook: F1 aan Tafel: Hamilton mist stukje fighting spirit

Lees ook: Mattia Binotto verwacht stuivertje te wisselen met Red Bull

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden