Mattia Binotto verwacht stuivertje te wisselen met Red Bull

door Frederique van Grinsven
3639737

Tijdens het weekend in Imola heeft Red Bull de favorietenrol van Ferrari afgezwakt, door een 1-2 te scoren op zondag. Ferrari teambaas Mattia Binotto verwacht dat het voordeel heen en weer zal blijven schommelen tussen de twee teams gedurende de rest van het seizoen.

"We zijn een teleurgesteld met het resultaat, maar we moeten ons hoofd erbij houden - dat hoort bij het racen", zei Binotto, nadat Carlos Sainz al in de eerste ronde contact had met Daniel Ricciardo, waarna hij zijn auto niet meer uit de grindbak kon krijgen. Ook Charles Leclerc spinde richting het eind van de race en verloor daarmee een podiumplek.

Het zal race voor race zijn

Daarentegen was Red Bull het gehele weekend het dominante team, voor het eerst dit seizoen. "Zeker, [Red Bull] is sterk en we weten dat ze de auto's aan het ontwikkelen zijn, maar twee weken geleden waren we in Australië de beste auto. Nu is het andersom; het zal race voor race zijn, de balans kan veranderen, maar we hebben over het algemeen een goede auto."

Ferrari Imola GP zondag grid

Foto: Ferrari Media

Grote upgrade komt in Barcelona

Ferrari besloot afgelopen weekend geen upgrades mee te nemen in tegenstelling tot Red Bull, wat klaarblijkelijk het grote verschil in dominantie teweeg heeft gebracht. "We weten dat ontwikkeling ongetwijfeld een belangrijk element van het seizoen zal zijn, we weten dat Red Bull erg sterk zal zijn, ze komen terug, maar nogmaals, we zullen de resultaten van [de race] bekijken en verder gaan." laat Binotto weten.

Ook in Miami zullen de aanpassingen aan de Ferrari klein zijn. De eerste grote upgrade van het seizoen zal in Barcelona meegebracht worden.

Tifosi troost Sainz

De Italiaanse renstal leidt, ondanks de teleurstelling in Imola, nog steeds beide kampioenschappen. Binotto zegt veel te danken tehebben aan de steun van de Italiaanse fans. “We hebben altijd gezegd dat we niet alleen een team zijn; we zijn een familie en we zijn een familie samen met onze tifosi."

Ook online verscheen een video van Carlos Sainz die wordt getroost door de tifosi na zijn DNF in ronde 1.

Lees ook: Olav Mol ziet andere opties om sprintraces te verbeteren

Lees ook: Circuit Zandvoort houdt natuurvergunning na oordeel rechter

Lees ook: FIA bevestigt: teams akkoord met uitbreiding zes sprintraces vanaf 2023

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden