FIA bevestigt: teams akkoord met uitbreiding zes sprintraces vanaf 2023

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

De FIA heeft bevestigt dat alle teams voorstander zijn om het aantal sprintraces vanaf 2023 uit te breiden naar zes. In 2022 zijn het nog drie sprintraces, maar dat aantal wordt dus mogelijk vanaf volgend seizoen verdubbeld.

De FIA heeft nog niet besloten of er ook daadwerkelijk zes sprintraces in 2023 gaan komen en gaat eerste evalueren of dit voor alle mensen die erbij betrokken zijn wel realistisch en uitvoerbaar is. Pas als dit zeker is, zal de knoop doorgehakt worden en zal de Formule 1 vanaf 2023 zes sprintraces gaan rijden. Dit zal dan gebeuren met hetzelfde format als dat van 2021 en 2022.

Statement

De FIA zegt het volgende in een statement na de vergadering in Londen. "Met de eerste van drie Sprint-evenementen van het seizoen 2022, die afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna populair was bij fans en belanghebbenden, waren de Formule 1 en de teams voorstander van een uitbreiding tot zes Sprint-evenementen voor het seizoen 2023, met hetzelfde format als in 2022. De FIA steunt het principe van een groter aantal Sprint-evenementen, maar evalueert nog steeds de impact van dit voorstel op haar baanoperaties en personeel, en zal haar feedback aan de Commissie geven."

Andere beslissingen

Er werden ook nog andere beslissingen genomen. Zo moet elke coureur van 2023 een helmet cam hebben. De camera leverde dit jaar en vorig jaar spectaculaire beelden op. Het gaf onder meer een goed beeld van porpoising, wat dit jaar weer dominant aanwezig is. Ook gaat het aantal droge banden tijdens een raceweekend vanaf 2023 van 13 naar 11.

Lees ook: Nico Rosberg heeft uitgesproken mening over prestaties Mercedes

Lees ook: McLaren ziet stijgende lijn na podiumplek Lando Norris

Lees ook: F1 aan Tafel: Maximale score voor Verstappen

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden