Nico Rosberg heeft uitgesproken mening over prestaties Mercedes

10-saturday-monza

Lewis Hamilton heeft een teleurstellend weekend achter de rug in Imola. Nico Rosberg heeft zich bij Sky Sports uitgesproken over de matige prestatie van Hamilton en de manier waarop het team daarmee omgaat. Volgens hem zou het team, en met name Toto Wolff, Hamilton te veel in bescherming nemen.

Het is geen geheim dat Rosberg en Hamilton geen dikke maatjes zijn. De twee reden van 2013 tot 2016 samen voor Mercedes en dat was niet altijd koek en ei. In 2016 wist Rosberg voor het eerst het wereldkampioenschap binnen te halen, wat Hamtilon op een tweede plek zette. Hierna is Rosberg niet meer als coureur actief geweest in de Formule 1.

Hamilton verantwoordelijk 

Na de race verontschuldigde Wolff zich over de boordradio van Hamilton voor de auto van dit weekend. Rosberg vindt dit opmerkelijk, omdat George Russell zich met dezelfde auto wist te verzekeren van een vierde plek. Volgens Rosberg heeft Wolff de waarheid verdraaid om zijn "sterrijder" te beschermen. "Zelf de schuld op zich nemen en Lewis echt mentaal proberen te ondersteunen", zo noemt de voormalig Mercedes-coureur het. Daar voegt hij aan toe: "Lewis speelde zeker een grote rol in het slechte resultaat."

Wolff zit waar hij hoort

Toch heeft Rosberg nog wat goeds te zeggen over zij oude team. Volgens hem is Wolff de man die de rol als teambaas voor Mercedes het beste zou vervullen. "Toto is een van de beste teambazen die we ooit in deze sport gezien hebben. Hij is ontzettend sterk in het bijeenhouden van een team en mensen te motiveren. Natuurlijk heeft hij soms woede-uitbarstingen, zoals we allemaal wel gezien hebben, maar desondanks ben ik van mening dat hij de juiste man is om zo’n team door zo’n moeilijke situatie te loodsen."

hamilton regen imola

Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Mogelijk geen overwinning in 2022

Rosberg ziet het verdere verloop van dit seizoen somber in voor de zilverpijlen. Volgens hem zit een overwinning er met de huidige omstandigheden niet in: "Het is een lang seizoen maar ze zijn nergens met die auto; ze zullen niet eens snel kunnen vechten voor raceoverwinningen." Hij verwacht dat dit vooral voor Hamilton een zwaar besef zal zijn, want de Brit heeft tot nu toe ieder jaar van zijn carrière een race gewonnen. Dit zou dus mogelijk het eerste jaar zijn waarin dit niet het geval is.

Lees ook: F1 aan Tafel: Maximale score voor Verstappen

Lees ook: Jos Verstappen vindt gelapte Hamilton mooi om te zien

Lees ook: Ross Chastain wint NASCAR-race Talladega Superspeedway

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden