Ross Chastain wint NASCAR-race Talladega Superspeedway

door Tim Koenders
10-saturday-monza

Ross Chastain heeft in de absolute slotfase de NASCAR-race op de Talladega Superspeedway gewonnen. Zoals gewoonlijk gooide hij ook na deze overwinning weer een watermeloen kapot op de grond.

Afgelopen weekend kwam de NASCAR in actie op de Talladega Superspeedway. Vaak eindigen de coureurs dicht bij elkaar en ook dit jaar was dat niet anders. Tot de laatste meters zat het weer erg dicht bij elkaar. Meerdere coureurs raakten elkaar in de absolute slotfase en daar kon Ross Chastain van profiteren. Vanaf de derde plaats nam hij vlak voor de finish de leiding in de wedstrijd over. Rick Winkelman blikt voor Grand Prix Radio terug op het NASCAR-weekend.

Watermeloen

“Chastain won eerder dit seizoen al op Circuit of the Americas, een totaal ander circuit in vergelijking met de lange oval. Uiteraard nam hij zijn eigen winnaarstraditie ook mee naar Talladega. Dat is uiteraard het op de grond gooien van een watermeloen.” Het klinkt voor sommigen misschien heel raar maar Chastain heeft er een goede reden voor. “Hij komt uit een familie van watermeloenkwekers. Van jongs af aan gooit hij al een watermeloen kapot als hij gewonnen heeft. Hij heeft er waarschijnlijk genoeg liggen thuis.”

Voor volgende week staat de volgende race in de Cup series al op het programma. De coureurs komen dan op een heel ander circuit in actie. Volgens Rick Winkelman zal er ook dan weer genoeg gebeuren. “Het is een kleinere baan maar wel een heel spectaculair circuit in Dover. Ze noemen het niet voor niets de Monster mile.”

Luister de gehele update van Rick Winkelman over de NASCAR op Grand Prix Radio

Lees ook: Kevin Magnussen tevreden met drie punten in Imola

Lees ook: Lewis Hamilton: laat zien hoe fout we het hebben

Lees ook: Hero or Zero: Race Grand Prix van Emilia-Romagna

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden