Jenson Button keert met NASCAR terug naar 24 uur van Le Mans

door Frederique van Grinsven
NASCAR Briscol

Formule 1 wereldkampioen Jenson Button zal dit jaar de 24 uur van Le Mans rijden in een speciale Next-Gen NASCAR, samen met zevenvoudig NASCAR Cup Series-kampioen Jimmie Johnson en Le Mans-winnaar Mike Rockenfeller.

De indrukwekkende line-up zal racen in een aangepaste versie van de Next Gen Chevrolet Camaro ZL1 voor het team van Hendrick Motorsports en concurreert als Le Mans Garage 56-inzending, een plek op de grid voor teams die innovatieve technologie gebruiken.

Button kreeg afgelopen december al de kans om de Camaro in actie te zien op Sebring en afgelopen dinsdag was het tijd voor de Brit zelf om kennis te maken met zijn nieuwe auto tijdens een test op Daytona International Speedway.

47 jaar geleden

Het speciale project werd begin vorig jaar aangekondigd als eerbetoon aan Bill France Sr., de oprichter van NASCAR die in 1976 voor het eerst, en tevens voor het laatst, Amerikaanse stockcars naar Le Mans bracht. Een Dodge Charger en een Ford Torino.

Ook voor Button betekent het een terugkeer naar Le Mans. In 2018, een jaar na zijn afscheid in F1, reedt hij in de LMP1-klasse met SMP Racing maar haalde de finishvlag niet door motorproblemen.

Lees ook: Haas onthult nieuwe look voor 2023

Lees ook: F1 aan Tafel: Winnaar Gouden Podcast RadioRing

Lees ook: Vasseur: Motor betrouwbaarder dan in 2022

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden