Haas onthult nieuwe look voor 2023

door Olav Veenhof
Haas F1 team

Eindelijk komt de Formule 1 een beetje uit haar winterslaap. We zien voor het eerste een nieuwe look van een 2023 Formule 1 auto. Haas is het eerste team dat een 2023 auto laat zien. De officiële bolide zal op 11 februari tijdens een filmdag op Silverstone gepresenteerd worden. 

De VF-23 zoals de auto gaat heten, oogt flitsend. De nieuwe Haas heeft veel weg van de Haas VF-16 uit 2016. Een seizoen waarin Romain Grosjean een vijfde en zesde plek weet te behalen. Uit de kleurenstelling van de 2023 auto is nog wel te zien dat het een Haas is, maar er zijn ook de nodige aanpassingen gedaan. De kleur van de sponsoren is van rood naar zilver veranderd. De zijkant van de auto is zwart, waardoor het kleurcontrast tussen zwart en wit versterkt wordt.

Mooi of niet mooi, het Amerikaanse team wil met deze auto zich mengen in het middenveld van de grid. Het is te hopen voor Guenther Steiner dat hij minder stressvolle nachten zal beleven. Ondanks de gelimiteerde financiële middelen is de druk van Gene Haas enorm. Met twee teamgenoten die in het verleden weleens bonje hebben gehad, kan de Italiaan zich weer opmaken voor een zwaar seizoen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Nieuwe rijder

Met Nico Hülkenberg haalt Haas ervaring binnen. Volgens teambaas Steiner moet er direct gepresteerd worden en moet het slechte einde van het seizoen worden omgebogen in goede resultaten. De Duitse rijder heeft 182 races gereden en meerdere malen goede punten weten te scoren voor Williams, Sauber, Force India, Renault en Aston Martin. Kevin Magnussen begint aan zijn zevende seizoen bij Haas en zal er alles aan doen om zijn puntenrecord van 56 proberen te verbeteren.

Lees ook: F1 aan Tafel: Winnaar Gouden Podcast RadioRing

Lees ook: Vasseur: Motor betrouwbaarder dan in 2022

Lees ook: Comeback Mazepin in autosport aanstaande

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden