Vasseur: Motor betrouwbaarder dan in 2022

door Tim Koenders
Scuderia%20Ferrari%20Fr%C3%A9deric%20Vasseur

Frédéric Vasseur, de nieuwe teambaas van Ferrari, zegt dat het team veel stappen heeft gemaakt op het gebied van de betrouwbaarheid van de motor. In 2022 had het team tijdens verschillende weekenden last van motorproblemen.

Het team van Ferrari had over één ronde vaak de snelste auto in 2022. Ook de snelheid in de race was erg competitief. De Ferrari leek tijdens veel verschillende Grands Prix de snelste auto. Toch wist het Italiaanse team niet extreem veel te winnen. Dit kwam doordat het team ook veel last had van de betrouwbaarheid van de auto. Bijvoorbeeld tijdens de Grand Prix van Spanje waar Leclerc eenvoudig naar de overwinning leek te gaan totdat zijn motor plofte. Volgens nieuwe teambaas Frédéric Vasseur heeft het team hard gewerkt aan het verbeteren van de betrouwbaarheid.

ferrari leclerc spa belgie 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Prioriteit

“We hebben zeker stappen gemaakt maar die zijn vooral gericht op de betrouwbaarheid van de motor. De performance was vorig jaar zeker niet het probleem. Het probleem zat hem in de betrouwbaarheid. De betrouwbaarheid verbeteren was prioriteit nummer één.” Dat liet de teambaas weten volgens Motorsport.com. “Tot nu toe ziet het er heel goed uit maar je weet natuurlijk nooit zeker of dat op het circuit ook het geval zal zijn.”

Lees ook: Rob van Someren en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Audi neemt minderheidsbelang in Sauber

Lees ook: Williams: Alexander Albon versus Nicholas Latifi

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden